Smørstegt rødspætte med nye kartofler, og dansk hvidvin

Nyt Nordisk Køkken får en hulens masse opmærksomhed i øjeblikket, grænsende til hysteri. Man skulle tro at det eneste man kan servere, hvis man vil være god og moderne ved sine gæster, er Nyt Nordisk Mad. Jeg kan nogen gange blive lidt skræmt, for kan vi ikke bare slappe lidt af? Finde ind til det vi godt kan lide og ikke altid jagte det nyeste nye?

Rødspætte med nye kartofler

Herlig friskfanget rødspætte, stegt i smør med enkelt tilbehør

En ret jeg har værdsat i mange år er rødspætte med nye kartofler, ganske simpelt og ikke spor moderne. Efter at have tilbragt sommeren i Sydeuropa, men herlige store mængder frisk fisk i Kroatien, så er det rart at komme hjem til denne sommerklassiker. For at tviste måltidet en anelse, så satte jeg en dansk hvidvin på bordet, så er man hjemme igen.

2009 solaris hvidvin

Dansk hvidvin, fotograferet i haven med min vinstok

2009 Degnemosegaard, Solaris, Sjælland – smagt tidligere, med god succes. Nu har den fået lidt mere alder i flasken er så er resultatet markant anderledes, uden at være dårligt. En markant duft med hyldeblomst, lime og stikkelsbær i tydelig grad. Duften gav lovning på god smag, som desværre ikke blev helt opfyldt. Meget blød, med kontrolleret syre, men lav frugtintensitet. Falder fra hinanden, men var en udmærket ledsager til denne fisk.

Vi afsluttede aftenen med et køligt glas portvin:

Barros Colheita 2001

Herlig Colheita Port med noter af ungdom og alder

2001 Barros, Colheita, Douro – tappet 2011 og viser rigtig dejlig stil med en kombination af ristede nødder og frisk kirsebær saftighed. Vil stå fantastisk godt til en tung chokoladeballade med en frisk citrus-sorbet.

Nu kan vi godt hoppe off-line igen et stykke tid – vildmarken kalder!!

Et par blomster står flot i haven

…og endnu en blomst