TN: 2006 Bertheau, Chambolle-Musigny, 1’er Cru

En vin der forførte mig, langsomt. Denne flaske var trukket op i butikken, hvor en kunde skulle smage den for at sætte den på sit vinkort. Den fremstod stram i betrækket og var ærlig talt tør og ikke særlig sjov. Men, det skulle ændre sig. En tur i bilen hjem, i køleskabet og så op i et stor Riedel Bourgogne glas. Serveret med enkelt mad fra grillen og så begyndte den at lukke op for sluserne.

Chambolle Musigny Bertheau
2006 Francois Bertheau, 1’er Cru, Chambolle-Musigny – nu hvor vinen viser sit sande væsen, så oser glasset af moden rød frugt, med en medium+ intensitet. Brombær og sød finsk lakrids lægger vejen og bakkes langsomt op af mere sekundære aromaer som læder og en gammel halv-fugtig cigarkasse. Efter en time strammer frugten op og bliver næsten mere frisk og kølig rød i stilen.
I smagen styres de enkelte elementer fint på plads af en gennemgående kølig skiffernote. Der kommer meget modne jordbær og en kogt rabarberstilkt. Frugtsyren smyger sig frisk sammen med tanninerne og skaber en god harmoni med den modne frugt. En vin der efter tid, lukkede op for hele charmespekteret og gav fuld valuta på nydelsesspekteret.

Elsker at have et arbejde, hvor dette er niveauet for resterne!