Riesling Trockenbeerenauslese, hvorfor er det en af verdens bedste dessertvine?

Balance mellem alle komponenter. Riesling har alle de ønskede facetter. I den helt søde afdeling er de unikke. Hvorfor? Fordi de har usammenlignelig balance. Denne flaske smagt i dag, havde alle de ønskede elementer. Sødme, botrytis karakter, frugtsyre, kant og finesse. Trockenbeerenauslese er den sødeste udgave fra Tyskland. Her plukkes bærene enkeltvis, fyldt med Botrytis. Lav alkohol. Stor smagskoncentration.

IMG_7028

1998 Reichsrat von Buhl, Riesling, Trockenbeerenauslese, Forster Ungeheuer, Pfalz – dyb ravgylden. Stor kompleksitet i duften. Abrikoskerne, blomsterbutik, støv. Stor og voldsom smagspalet. Frisk intens frugtsyre. Fylder alt, er sød, er frisk, er levende. Definitionen på eftersmag, der holdt resten af eftermiddagen.

IMG_7026

En flaske der kom fra en god kollegas kælder. Aftappet i anledning af Otto Suensons 125 års jubilæum. Fedt at være ansat i et firma med lang historie.
______________________________________________________________

Aftentide bød på rosévin. 

IMG_70332011 Gassier, Coteaux d’Aix en Provence – frisk og perfekt ukompliceret ledsager til en bagel.

IMG_7024