Ramonet – Chassagne Montrachet, blanc & rouge

Der er netop danset nye vine ind på lageret fra Domaine Ramonet. Er det vores bedste producent af hvid Bourgogne, hos Otto Suenson Vin? Der er blandede meninger, men jeg har ikke smagt nok til at jeg kan bedømme om Ramonet er bedre end Dom. Leflaive til hvid Bourgogne. Jeg ser frem til den dag hvor jeg har smagt nok, til at deltage seriøst i den snak. Indtil videre smager jeg løs med største fornøjelse.
Rød og hvid Chassagne Montrachet fra Domaine Ramonet
2011 årgangen er kommet på lager og så har vi fået mindre mængder af 2010 også. Det meste er solgt til dem der er på ventelisten, men et par flaske til personalesmagning, var heldigvis muligt.

2010 Domaine Ramonet, Chassagne Montrachet blanc – funklende klar i stilen. En pæn dybde i farven med grøn nuance. Duften så flot med stor mineralitet, friske grønne æbler og citrus. Det vælter frem med nye nuancer, hvor frugten har det godt sammen med mineraliteten. Fadet ligger virkelig i baggrunden her og spiller kun en partner på kompleksiteten, ikke som dominerende faktor. Smagen er i samme boldgade: store mængder mineralitet, fine elegant frugt og fadet pænt i baggrunden. Det her er finesserig vin med stor mineralitet hvor frugten står helt rent og klart i glasset. Fantastisk lækker saft, hvor man kun kan forestille sig hvor god de bedre udgaver kan være.

2011 Domaine Ramonet, Chassagne Montrachet rouge -stor kompleksitet, brombær, sort peber. Tæt og lækker, med stor friskhed fra frugtsyren. Duften er kirsebær, rabarber og sort skiffer. Igen kommer mineraliteten mere frem end noget andet. Smagen er intens med balancerende høj frugtsyre og igen frisk mineralitet. Eftersmagen er lang, hvor den helt rene frugt står stærkt. Med mere tid i glasset udvikles en større frugtrigdom, men vinen bliver aldrig kraftfuld. Det bliver ved det smukke rene indtryk, ganske som 2010 udgaven overbeviste mig.
2010 Chassagne Montrachet Ramonet
Ramonet er med god grund mest kendt for deres hvide vine, men deres røde er ikke at fornægte.