2 gode Champagner – en skuffelse og en fantastisk

At smage 2 store Champagner mod hinanden er altid interessant. Denne aften bød på Dom Perignon i 2002 årgangen, der alle steder vurderes meget højt. Der er ingen tvivl om at denne årgang har produceret nogle fantastiske Champagner, fra de fleste gode producenter. Fra en anden glimrende årgang, 2004, havde jeg medbragt en flaske Gosset, Grand Millesime, der fremstod helt anderledes.

Gosset 2004 Dom Perignon 2002Når man får to så gode flasker serveret, så ender det altid med at man kommer til at vurdere; Hvad er bedst? Egentlig så bør man mere fokusere på; Hvordan smager disse to unikke vine, lige netop i aften. Min fokus blev dog hurtigt rettet i den første retning, da jeg blev skuffet over Dom Perignon denne dag.

Gosset blev serveret først, da forventningerne hos alle var størst til Dom P.
2004 Gosset, Grand Millesime, Brut, Champagne – fremstod med flot fokus, sprød og ren i frugten med stor smagskompleksitet. Virkede meget ung, med høj syre og lukket fra start. Med tid åbnede den mere op og der kom flere klassiske autolytiske noter med brød og gær. Virkelig en fremragende Champagne.
2002 Dom Perignon, Moet & Chandon, Champagne – kom i glasset og duftede fra start lækkert med modne tropiske frugter, ananas og lyche i fin balance. Smagen var der hvor skuffelsen kom. Den modne frugt var yderst dominerende og belv i den grad bakket op af en decideret restsødme i Champagnen. Denne restsødme var også med til at skjule enhver form for friskhed, der kunne have været i denne. Resultatet var en Champagne der fremstod blød, balanceret og enkel i sit udtryk. Den lave frugtsyre og friskhed trak virkelig ned i den samlede vurdering. Trist at denne opfører sig sådan, i denne super årgang. Jeg er meget spændt på hvordan den udvikler sig i de kommende år.

To virkelig interessante glas, som jeg glæder mig til at følge de næste mange år.