Alsace Pinot Noir på højt niveau

Pinot Noir er en drue der kan forføre mig, når den er fremstillet med finesse for øje. At råbe Bourgogne som det eneste sted i verden, hvor denne drue kan få succes, er meget snæversynet. Et af de steder hvor druen, af gode grunde, har et lidt blakket ry, er Alsace. Vi er nord for Bourgogne, så alene derfor bør her være mere køligt og sværere at opnå ordentlig modenhed i denne komplicerede drue. Det har gennem årene også ført til at mange producenter fremstiller deres Pinot Noir så lys, at den rettelig kan beskrives som en rosévin. Få producenter tager druen op til højere niveauer, som rødvin. René Muré i Rouffach er en af disse. På Vorbourg marken har han en del af marken som hedder Clos St Landelin, hvorfra han fremstiller sine bedste vine, inklusiv denne Pinot Noir.

Alsace Pinot Noir2006 Clos St Landelin, Pinot Noir, Vorbourg Grand Cru, Alsace – forventelig lys i farven med begyndende brun kant. Duften er forrygende; stor frugtkoncentration med især jordbær og ribs. Bagved modne noter af tobak og chokolade. Smagen er fortrinlig og først og fremmest nærmest definitionen på silkeblød. Tanniner og frugtsyre er tilpas afrundet og frugten med en god modenhed. Det skaber en helt luftig balance i munden, hvor vinen har sit eget liv. Medium + smagsintensitet, der udvikler en helt ren eftersmag.
Denne vin er absolut en seriøs rødvin, men med en finesse og elegance der holder den på meget højt kvalitetsniveau.
Vinen er indkøbt hos min tidligere arbejdsgiver Skjold Burne.