Ruinart Vintage 1996 & 1999

Champagne RuinartRuinart er en yderst klassisk producent af Champagne, der generelt altid leverer kraftfulde bobler med stor intensitet. Jeg har altid godt kunne lide stilen og har da også et par ældre flasker på lager.
Til denne smagning havde jeg medbragt 2 ældre udgaver af Ruinart Vintage, som ikke længere forhandles på det danske marked. Det er en stor skam, da jeg ofte synes man får rigtig meget for pengene i disse Vintage udgaver fra de store huse, både hos Ruinart men også hos flere andre. Veuve Cliquot, Moet & Chandon leverer altid høj kvalitet til prisen i deres Vintage som ligger under deres prestige cuvéer i prisen.
Ruinart producerer muligvis slet ikke denne udgave mere, den er ikke synlig på deres hjemmeside. På instagram fik jeg ellers opfattelsen af at den findes i Frankrig. Ruinarts hjemmeside er på ingen måde særlig venlig overfor os danskere, da vi ikke kan vælge Danmark som land. Så får at lede efter oplysninger, måtte jeg et kort øjeblik optræde som nordmand.

Begge vine blev serveret blindt, for de andre, som del af en større smagning, der vil blive omtalt i den kommende tid her på bloggen. Se frem til omtale af virkelig interessante Champagner fra bl.a. 2002 årgangen der igen viste sin høje klasse. Derudover bobler fra andre steder, der slet ikke smagte så ringe.

Ruinart 1996 & 1999

Et flot sæt

1999 Ruinart Vintage Champagne – flot lys farve med fine små bobler. En modnet duft med noter af brød, især brioche og gær. Herudover abrikos og frisk citrus. Lover en udviklet vin, med en vis friskhed. Smagen gav meget mere kompleksitet og havde mere udviklede tropiske frugter i stilen. Moussen var en samling små fine bobler der skummede fint. Tropiske frugter med ananas og mango dominerer. Kombinationen af friskhed og dybde hænger rigtig godt sammen i denne flaske. Må dog konstatere at denne vin, i denne årgang, har budt på en del flaskevariation gennem årene. Se her for mere om flaskevariation.

1996 Ruinart Vintage Champagne – mørkere i farven og langt tungere i sin duft. Stærke autolytiske noter med gær og ristet brød, bagved vokser en stor frugt frem med intensitet og nærmest tørrede tropiske frugter. Smagen var i dette glas langt større og viste en bedre årgang med flere strenge at spille på. Knivskarp frisk syre med fine florale noter, der så udviklede sig med stor moden frugtkarakter. Meget voldsom, men alligevel meget attraktiv. Fantastisk at drikke nu, men vil sikkert overraske de næste 5 år uden problemer. Desværre min eneste flaske af denne årgang.