Kan Malbec lagre fra Argentina? Terrazas de los Andes

Malbec rødvin fra Argentina kan sagtens udvikle sig positivt over tid i kælderen. Det har altid været min opfattelse at selv oversøiske vine, dyrket i varmt klima, kan udvikle sig. Denne flaske var et glimrende eksempel på at det kan lade sig gøre.
Jeg serverede denne flaske for 10 håbefulde vinsmagere, der alle gættede Europæisk vin.Det er altid nemt at være ham der servere til en blindsmagning, hvilket i dette tilfælde var mig. Jeg kunne slet ikke undgå at bemærke den sødlige blommefrugt som spillede en markant rolle. Smagerne havde klart mere fokus på den stramme tannin og lidt udtørrende eftersmag.

Terrazas Malbec
2001 Terrazas de los Andes, Reserva Malbec, Mendoza
– tæt i glasset med en klar brun kant, men dog ungdommelig i sit udtryk. Duften var ekspressiv med friskristet mocca, mørke kirsebær og blommer. I munden var vinen kraftfuld med tør tannin i eftersmagen, der ville have været perfekt med en stor svedig bøf fra grillen. Selv med 13 år på bagen viste denne vin rigtig flotte takter og kun ganske få træthedstegn.
Terrazas de los Andes er en relativt stor producent i Argentina, som jeg havde fornøjelsen af at besøge i 2005. De er ejet af Moet Hennesy i dag, som lægger stor vægt på kvaliteten af produkterne. Denne 2001 er indkøbt da der stadig var bred distribution på brandet, de seneste år har jeg ikke set det i dansk detailhandel. Har du?? Denne vin har udviklet sig rigtig godt gennem årene og dette var desværre min sidste flaske. 

Har du haft fornøjelse af at smage gamle vine fra oversøiske lande?