Et ubehageligt bekendskab; ALAYA Garnacha 2011

En sjælden gang imellem går det helt galt i mit vinglas og jeg kan blive næsten ligeså forarget og sur som Vinsvinet! Denne vin var alt det jeg hader lige i fjæset og den fortsatte så længe den var i mit glas! Jeg er så træt af overgjorte vine der kun handler om koncentration og power, helt uden øje for bare en anelse finesse og elegance. Friskhed er for mig et absolut nøgleord for om jeg gider at drikke resten af glasset og derefter flasken.

IMG_1065
2011 ALAYA, 100 % Garnacha Tintorera, Almansa D.O., Spanien
– helt mørk og imponerende farve i glasset som ville gøre den bedste elev i Flügger stolt! Lilla lige inden den bliver helt sort. En sødladen duft af jordbær der har kogt for længe med ekstra honning i gryden. Lakrids og solbær der taler en vild historie om sur sødladen Amarone, bare i en for voldsom stil. I munden går det helt galt… Den eksploderer med alt for meget frugt, der efterfølges af en brændende oplevelse af for høj alkohol – helt ude af balance. Anis, lakrids og umodne grønne noter i baggrunden flår ethvert positivt element ud af smagsoplevelsen. Til at starte med er her kun en eksplosion som forsvinder hurtigere end en standard bøvs. Da vinen først har samlet sig i smagen, så går det helt galt. Smager bare fuldstændig uharmonisk.

Er dette ment som en advarsel? Ja hvis du ligesom jeg ikke kan fordrage tung og klodset rødvin. Er du til vilde basser, så skal du bare købe løs i den nærmeste forretning der har denne vin.

Opklaring: Garnacha Tintorera er spansk synonym for Alicante Bousqet og har som sådan ikke noget med Grenache at gøre.