Franciacorta er ikke Champagne, men kan sagtens starte en god fest

Fredag aften efter en glimrende uge i livet. Fruen og jeg havde i den grad fortjent bobler og på lager var der lidt fra en producent jeg ikke kendte; Berlucchi. Jeg fik et par flasker som en del af gaven da vi vandt DM i blindsmagning, tak til Distinto for gavmildt sponsorat. Som alternativ til Champagne kan Franciacorta byde ind med nogle rigtig gode bobler.

Franciacorta Berlucchi
NV Berlucchi, ’61 Brut, Franciacorta – stod flot og rank i glasset med en lidt aggressiv mousse, der især i munden ville lidt meget. Til gengæld gik den hurtigt død i glasset. Duften var rigtig flot med noter af papaya og ananassaft, helt klart i den søde afdeling af de modne tropiske frugter. Når man hælder saften over læberne er det egentlig bare rart, men uden de store kanter. Lidt friskfyragtig frugtsyre, der ikke balancerer optimalt med den store modenhed i frugten. Når man så stopper med at tænke mere over det, så smager denne Spumante ganske glimrende. En god start på en hyggelig aften.

Det er vigtigt at man ikke ser god Spumante som en konkurrent til Champagne, for det har slet ikke den samme kompleksitet og tyngde. Denne vin smager flot og har en god balance som gør den velegnet her uden noget til. For mig bliver det aldrig at sammenligne med Champagne, ganske ligesom man ikke behøver at sammenligne al Pinot Noir med Bourgogne.