Meo, Molitor m.m. i Vordingborg

En hyggelig aften, hvor vi var taget til Vordingborg for at fejre Anders og hans flotte nye vinforretning. Anders har jeg arbejdet sammen med for mange år siden i Philipson Wine og sidenhen krydsede vores veje næsten i H.J. Hansen. Da Anders så valgte at blive selvstændig begyndte vores samarbejde igen i Skjold Burne kæden. Anders er i mine øjne en af de dygtige vinhandlere som er med til at holde et højt niveau, ude i provinsen. Hvis jeg havde tid og mulighed for det, så ville jeg med glæde rejse rundt og hilse på endnu flere af disse dygtige vinhandlere. Denne aften var vi samlet 5 drenge, i den lidt modne aldersgruppe, som serverede et par flasker blindt for de andre. Jeg nød selskabet og valgte ikke at tage noter, men her er mine kommentarer dagen derpå til vinene.

Riesling Mosel Auslese Richter

2005 Max Ferd. Richter, Riesling Auslese**, Brauneberger Juffer Sonnenuhr, Mosel – ikke blind. En herlig ganerenser med flot intensitet, men lidt lav syre i denne varme årgang.

Champagne Roederer 2006

2006 Louis Roederer, Vintage Brut, Champagne – knivskarp i glasset med høj smagsintensitet og flot dybde. Virkede rimelig udviklet, men var i smuk balance.

Spätlese Mosel Riesling

1994 Markus Molitor, Riesling Spätlese, Ürziger Würztgarten, Mosel – direkte fra Molitors dybe kældre fremstod denne så klar, grøn og lys at der ikke fremkom mange gæt på 20 år gammel hvidvin. Samme smagsnoter som sidste gang jeg nød denne perle.

Sousa RISO reserva Portugal

2011 Sousa Otto & Friends, Rise Reserva, Aletejano – så vil jeg godt endnu engang henlede opmærksomheden på Portugal som et fremragende vinland. Potentialet er tårnhøjt, når producenterne vælger at gå i den nye stil med elegance, finesse og ren frugt. Denne var yderst charmerende, ren saft og bløde tanniner. Havde et lille bittert bid der skabte lidt dis-harmoni, ellers helt i orden!

Sori Tilden Gaja Piemonte
2003 Gaja, Sori Tildin, Langhe – sort og intens i stilen med meget moden frugt. Kraftfuld uden den store elegance. Startede flot ud i duften med stor modenhed, der efter tid i glasset gav plads til mere sekundære læder aromaer, roser og andre mere typiske Nebbiolo nuancer. Blev absolut ikke gættet, og denne aften gjorde mig heller ikke til Gaja-ista!

Amarone Corte Sant Alda Veneto

2009 Corte Sant’Alda, Amarone della Valpolicella – medbragt af undertegnede for at høre disse andre dygtige vinhandlere om deres mening på denne lidt atypiske Amarone. Jeg kunne sagtens finde de typiske tørrede frugter, chokolade og blommer som jeg synes kendetegner Amarone. Der var dog ikke nogen gæt i denne retning, der blev mere talt om en flot balanceret vin, som hang flot sammen i alle nuancer. Frugten stod rent frem og især eftersmagen udviklede sig rigtig flot. En Amarone der spiller på luftig elegance, uden at blive tung og klodset.

Echezeaux Meo Camuzet

2006 Domaine Méo-Camuzet, Les Rouges du Bas, Grand Cru, Echezeaux – en på alle måder fantastisk kompleks og flot vin! Viste en bred vifte af nuancer af alt fra blomster til moden sort frugt. En relativ høj frugtsyre og tannin fik mig til fejlagtigt at gætte på Barolo – en klassiker i fejlgæt. Vil dog sige til mit forsvar at jeg fra start inde i hovedet tænkte at denne kompleksitet kun kunne forekomme to steder! Meget ren i sin frugt med fra start stadig meget ung. Udviklede med tid i glasset alle de smukke og intense nuancer man kunne forvente. En rigtig flot vin at medbringe, tak for skænken.

Priorat Clos Mogador
2002 Clos Mogador, Rene Barbier, Priorat – sort og intens, tror faktisk at jeg startede med at gætte Amarone grundet sødmen i vinen. Endte vi i Spanien og Priorat, det mener jeg. Flot sammensat med stor intensitet, power og vildhed. Alle elementer i balance, men i en stil jeg ikke bliver fan af det næste stykke tid.

Klein Constantia

2008 Klein Constantia, Vin de Constance – en klassiker på bordet. En anelse bitterhed og ristede nødder, sammen med fin sødme der slet ikke var for meget. Første gæt gik til Vin Santo, andet gæt gik fra Jonas til Klein Constantia – flot ramt.

Vintage Port Grahams 1997

1997 Graham’s Vintage Port – flot flot port med al den dybde, blødhed og charme som man kunne forvente. Ung, men på ingen måde lukket sammen. Tak til værten for denne lækre vin.

2001 Sauternes La Tour Blanche

2001 Château La Tour Blanche, 1’er Cru Classé, Sauternes – piv lækker og frisk med stor smagsintensitet. Koncentrationen så småt ved at smutte, men denne var ren og præcis i sit udtryk.

Tak til alle for en hyggelig aften, håber snart at kunne nyde et glas vin i Jeres dejlige afslappede og hyggelige selskab igen! Sjovt at se hvordan vi kom godt omkring i hjørnerne af denne herlige vinverden vi arbejder med.
For mig var aftenens vin Meo-Camuzet efterfulgt af Molitor og Louis Roederer.