Store Kro kører højt niveau i Fredensborg, med Taittinger Champagne

En fantastisk aften på Fredensborg Store Kro i selskab med Champagne fra Taittinger. Store Kro er blevet restaureret efter alle kunstens regler og køkkenet styres nu af medejerne Sebastian Wichström og Tina Kragh, der tidligere havde Bistro Nord. Generelt var maden denne aften præget af mange små elementer som tilførte hver deres element til meget elegante retter. Stilen er elegance, baseret på rigtig gode råvare.

IMG_4155

Det var en smuk efterårsaften på kroen, som nu står så smukt på aléen op mod Fredensborg Slot. Der er brugt store kræfter på at restaurere den gamle kro og det er lykkedes rigtig flot. Lyse lokaler med en moderne tilsnit, uden at miste respekten for det gamle og originale. Der er nu indrettet både en bistro, hvor man kan komme til en enkel ret, eller en kop kaffe på en kold søndag. Derudover er der skruet op på højeste niveau i a la carte restauranten, hvor vi skulle være denne aften.

IMG_4157

Her et billede af bistroen, som ligger med flot åben facade ud til haven. Det her bliver fantastisk til sommer!

Fredensborg Store Kro

Her et blik udover restauranten. Smukt gammelt gulv og smukt istandsatte vægge.

IMG_4163

Vinkælderen er temperaturstyret og pakket smukt diskret ind lige overfor køkkenet.

IMG_4168

Vinen denne aften var fra Champagne huset Taittinger, der afholdt Winemakers Dinner. Vi smagte 6 forskellige cuvéer fra dem, som alle fremstod ganske glimrende. Min favorit fra Taittinger denne aften var deres almindelige Brut, som jeg synes kombinerer friskhed og autolytiske noter på rigtig fin vis.

IMG_4172

Tina driver restauranten sammen med sin mand Sebastian. Sebastian styrer køkkenet med hård hånd og fortjener stor ros for denne fremragende menu. Må sige at kombinationerne mellem vin og mad denne aften, sad lige i skabet.

IMG_4177

Første servering: Æg med røget ål,vagtel og friskrevet trøffel. Super fantastisk balance mellem friskhed og det tunge fra ålen. Et perfekt match med Taittinger Brut Rosé.

IMG_4181

Anden servering: Østers på rimmet kammusling, agurk og peberrodssne med lidt malt på toppen. En fantastisk ren servering der duftede som frisk strandbred på en sommerdag. Alle elementer perfekt afstemt.

IMG_4182

Taittinger, Prelude, Grand Cru, Champagne – en af aftenens mere seriøse Champagner, der kom sammen med knoldselleri. Flot tæthed i vinen med større fylde og intensitet.

IMG_4186

Tredje servering: Langtidsgrillet knoldselleri med sigrogn, topijoki

IMG_4189

2006 Taittinger, Millesime, Brut, Champagne – fin og ren i stilen, med god fylde der matchede fint til retten.

IMG_4193

Fjerde servering: sort dansk hummer, kantareller, gulbede fra Sverige, majs og bacon. En stor servering, der var rigeligt som hovedret, men ikke ment som sådan. Flot balance igen, hvor bacon og majs gav den kant der gjorde den perfekt tilberedte hummer frisk.

IMG_4197

Femte servering: Fransk vagtel med Karl Johan svampe og solbær, samt meget vigtigt ganske få men velplacerede skovsyre. Med svampe under skindet og kød der var saftigt og velsmagende. Friterede kartoffelpinde på toppen satte prikken over i’et. Smuk hovedret, der fulgte de gode forretter flot til dørs.

IMG_4202

Tattinger, Les Folies de la Marquetterie, Brut, Champagne – første flaske havde ikke helt den ønskede kompleksitet til at følge retten, men så gik Tina i kælderen og fandt den flaske de havde brugt til at matche med. En langt tidligere dekantering gav mere dybde og fylde, så Champagnen matchede fjerkræet.

IMG_4207

Tattinger, Nocturne, Sec, Champagne – en sødlig Champagne, som altid er en svær diciplin, fungerede ikke som den bedste ledsager til den intense dessert.

IMG_4211

Sjette servering: Citron sorbet, vaniljecreme og granité på citrontimian – super fræk dessert der var pakket ind i en ring af hvid chokolade. Velsmagende og frisk, men alt for intens til den sidste Champagne.

Tak til Fredensborg Store Kro for fantastisk aften. Tina og Sebastian i løfter niveauet helt op til det højeste. Det er min klare opfattelse at dette måltid kan matche et hvilket som helst et-stjernet måltid i København.

PS: Jeg var inviteret til denne aften som ansat hos Otto Suenson som samarbejdspartner, ikke med blogindlæg som bagtanke.