Jos. Christoffel jr. er starten på en kompliceret vinetiket

Resten af etiketten byder på 2001 Ürziger Würzgarten Spätlese Riesling Trocken, Mosel-Saar-Ruwer. Den er nydt over 2 dage her i weekenden. Første dag bød på en mærkelig bitterhed, der gav lidt slip med mad. Til stenbiderrogn, i klassisk version, var den lidt kraftig.

Mosel Riesling
På dag 2 fik den mere modstand og havde fået noget luft. Ja, en 14 år gammel riesling trænger til en del luft. Så var bittertonen væk og da den kom på bordet til perfekt stegt kulmule med jordskokkepuré og smørstegte hasselnødder, så spillede den perfekt. Fin intens frugt med fine tropiske frugter, lidt overmoden citrusfrugt og appelsin. Flot åben duft hvor næsen bliver trukket ned i glasset. Fin frugtsyre som holder den modne frugt på plads og en svag sødme i baggrunden som funger.

Forklaring på etiketten er:
Jos. Christoffel jr. er navnet på producenten
2001 er høståret
Ürzig er byens navn
Würzgarten er markens navn
Spätlese hanviser til sødmegraden i druerne på høsttidspunktet
Riesling er druen
Trocken betyder at vinen er gæret næsten ud til tør
Mosel-Saar-Ruwer er Mosel distriktets gamle navn.
Man må sige at tyske vinetiketter er fantastiske, de forklarer alt,selv fadet som vinen er tappet fra, står med småt i AP. nummeret, i dette tilfælde fad 7.

Ærlig talt. Jeg ville til enhver tid foretrække min Spätlese med naturlig sødme. Gad vide om jeg nogensinde bliver fan af tør riesling, tror det næppe.

Flasken var indkøbt på et yderst fristende restsalg på Atomwine.