Mere 2012 Bourgogne, Lignier & Mongeard-Mugneret

Fik med stor fornøjelse smagt et par flasker mere fra den fremragende 2012 årgang i Bourgogne.

Bourgogne 2012Lad os endnu engang konstatere at årgangen giver gode vine. Disse vine er fra sortimentet fra min arbejdsgiver Otto Suenson, så forhold dig endelig forbeholden, hvis du mener det er nødvendigt. Vinene er smagt over 3 dage, hvor de kun har stået med en prop løst i og på køl. Hvis man kan konkludere noget af det, så er det at 2012 smager rigtig godt nu, men det vil lukke ned og blive endnu større.

Vosne Romanee Mongeard Mugneret2012 Mongeard-Mugneret, Vosne Romanée – så er den der, altså 2 dage senere og en times tid i glasset. Ikke alle 2012 vinene er helt åbne og tilgængelige. Helt fin i strukturen med de fineste små tanniner. Vi snakker helt små røde bær fra skoven i stilen, lidt flintet røg og en anelse krydderurt der giver friskhed i stilen uden at kompromittere frugten. Holder den typiske fine røde frugt som klæder vinene fra Mongeard-Mugneret så godt. Den får hurgtigt point fra mig, typisk for både producent, kommune og årgang.

Morey St Denis2012 Hubert Lignier, Morey Saint Denis – dybde og en type mørk frugt der taler tydeligt om kommunen her. Morey giver mere mørke vine og Lignier viser sit høje niveau i denne årgang. Nu er denne også smagt over 2 dage og den er stadig meget ung. Tannin og tørstof står stærkt sammen med en helt fin intens rød frugt – og jeg elsker den balance. Det er så stor og samtidig så luftig vin.
Eftersmagen ruller frem når det tørre element er forduftet, så er den kølig som flintesten i forårets tidlige komme.