Bourgogne rouge 2012

2012 årgangen i Bourgogne viser sig som yderst charmerende, her hvor man begynder at smage forskellige vine fra området. Jeg har gennem mit arbejde smagt en del forskellige producenter og områder og alt tyder meget positivt. For mig er stilen herlig åben med fed cremet frugt og god dybde i vinene. Tanninerne er der, men uden at lukke ned for frugten. Absolut vine i den lidt tungere ende af spekteret, især i direkte sammenligning med den mere elegante og fine årgang 2011. Fra Village niveau og op kommer vinene helt sikkert til at have et flot potentiale i kælderen. De almindelige Bourgogne AOP vine vil være tilgængelige i en ung alder og vise årgangens typicitet. Jeg vil glæde mig til at smide noter, efterhånden som jeg får smagt lidt mere.

Remoissenet Lecheneaut, Tollot BeautForleden dag på arbejdet testede vi 3 x Bourgogne Rouge. Dels for at se den stilmæssige forskel på 3 producenter, men også for at udvælge dén der skulle med på vores store Bourgogne 2012 smagning i slutningen af februar. Vinene blev dekanteret og serveret blindt for os, det stod dog hurtigt klart hvad der var fra hvem. Jeg nød at smage vinene lige efter dekantering, samt efter én time og fire timer.

2012 Remoissenet, “Renomée”, Bourgogne – så lys i glasset at en amerikaner ville tro at det var rosévin. Spiller frækt op med charmerende åben bouquet fra start, masser af ribs og frisk jordbær. Lidt røget i både duft og smag, men utrolig ren og intens i stilen. Jeg smiler hver gang jeg får denne i glasset, det er bare så rart at drikke. Friskhed og balance – smukt.

2012 Lecheneaut, “Clos Prieur”, Bourgogne – står nærmest majestætisk fornærmet den første time, inden den gider at tale med os. Så kommer man forbi den umiddelbar høje fornemmelse af fad der maskerer frugten lidt i starten. Med tid blev dette den altid intense, lidt rustikke, men rigtig flotte Lecheneaut stil. Fadet er ikke for meget, men det har brug for lidt tid til at komme i balance. Med en time på karaffel er dette allerede nu en flot udgave af denne value-for-money basker.

2012 Tollot-Beaut, Bourgogne – Nathalie Tollot-Beaut bruger ikke fad til denne, men den har stadig en intensitet der leder tankerne hen på fad. Det skyldes nok nærmere hendes måde at koncentrere sine vine på. Klart den mørkeste i glasset af de tre. Udviklede den lækreste cremede struktur, hvor dybden tegner et typisk Tollot-Beaut billede for mig. En vin hvor især duften gør at man står mistænkeligt længe med næsen i koppen. Selv efter fire timer blev denne ved med at udvikle nye interessante nuancer. En vin der spiller med musklerne, men har noget at have det i.

Må jeg til slut have lov til at ønske dig al mulig held og lykke med at hælde en masse Bourgogne 2012 i gabet – hvis du kan finde det. En umuligt vejrlig i 2012 gjorde denne høst betydelig mindre end man kunne ønske sig.

Læs yderligere rapport om årgangen hos Steen Winehog.

Disclaimer: Ja vinene blev smagt uden omkostninger for undertegnede og jeg arbejder for importøren, så alle vinene kan købes hos Otto Suenson.