El Picon eller Lou Coucardie, Wine of the Week

Et navn på en vin. Hvad betyder det? Er det relevant? Er der en historie? Betyder det egentlig noget? Ja, til det meste. Lad os vende tilbage til El Picon & Lou Coucardie om lidt.

Adress

Min uge på kontoret har været travl, på den rigtig gode måde. Desværre missede jeg en smagning af vin fra Chile mandag, der kunne have været rigtig interessant. Ellers så var de vinøse højdepunkter styret af 2 leverandørbesøg: Michel Gassier fra Costieres de Nimes og Pago de los Capellanes fra Ribera del Duero. Undervejs blev der dog også smagt på god Barolo, herlig Chambolle Musigny og planlagt det vildeste Bourgogne-besøg i næste måned.

Capellanes Picon

2009 Pago de los Capellanes, El Picon, Ribera del Duero MG – lad os kigge på første navn; El Picon. Det bestyder ikke noget i en direkte oversættelse. Det er her navnet på en 2 hektar parcel i hjertet af Ribera del Duero. En parcel der ligger på en bakketop og som gennem årene bare har leveret den bedste kvalitet hos Pago de los Capellanes. I de bedste år fremstilles 3000 flasker af denne perle.
Smagt ved et par lejligheder i denne uge. Største oplevelse var naturligvis da den kom sammen med det rigtige mad. Onsdag aften var der bonus. Fra det øjeblik proppen blev hevet op, så var den der. Den der bredde og dybde i duften, som kun de største vine har. I glasset lukkede den rigtigt op. Imponerende kompleksitet med modne sorte bær, frisk rød frugt og stor mineralitet. Smagen giver endnu mere. Her er tæthed i frugten, hvor frugtsyre og tannin står rankt. Frugten er så charmerende, men halter lidt efter duften. Tilbage til næsen, som bare bliver ved med at give fra sig. Balanceret smag, men for vild næse. Smagt ved siden af 2010 El Picon fra 0,75. ’10’eren var mere afdæmpet i næsen, men mere intens i smagen. Min favorit var 09 med den næse.

Lou Coucardie2013 Michel Gassier, Lou Coucardie Blanc, Costieres de Nimes – et navn med klart større betydning. Fra det sydligste Rhone; Costieres de Nimes. Lou Coucardie er det navn man bruger om sin bedste tyr. Her er ikke decideret tyrefægtning, men stadig en vis form for leg med tyren. Hos Michel Gassier vælger man at lade sin bedste vin hedde det samme. En god måde at markere at vi taler om den bedste vin fra producenten.

Hvad er dit favoritnavn til en vin?