Comtes de Champagne rosé 2005 – Wine of the Week

Jeg var til en super hyggelig middag i sidste uge, hos gode venner. Heldigvis ved herren i huset at hans frue foretrækker god rosé Champagne.

Champagne roséDenne aften var det dog en gæst der stod for boblerne. Vi smagte 2 rigtig interessante vine, begge fra Champagne og begge med dejlig rosé kulør. Stilmæssigt var de dog så forskellige som nat og dag.

Comtes de Champagne rose

2005 Taittinger, Rosé, Comtes de Champagne – så fin og så elegant stil. Små fine bobler der bare smyger sig om tungen, kørt helt på plads af den skarpeste syre. Frugtnuancerne gik i retning af små hindbær, jordbær og så ribs i afslutningen. For mig havde denne en herlig balance med friskhed, kompleksitet og renhed i eftersmagen. 96 point som start på en god aften.

Special Club Champagne

 

2009 Paul Bara, Brut Rosé, Special Club, Grand Cru, Bouzy, Champagne – bruser som en nylig aftappet cola i munden. Den ekstreme mousse gjorde det svært at nyde denne Champagne. Stilen her er mere tung, knap så meget fokus på den friske syre, men mere modne røde bær. Selv ved gensmagning senere på aftenen, så var det voldsomt brus og tung frugt. Ikke min kop the, 84 point.

Og sådan kan der også være markant forskel indenfor så snæver en kategori som rosé Champagne nu engang er. Resten af aftenen bød også på et par herlige kander vin, her billeder:

Old Vine Chenin Blanc

2008 som var første årgang

2003 Mosel

DSC_1580

DSC_1572