Besøg hos Jean-Claude Ramonet

Jeg har netop været en tur i Bourgogne med arbejdet, Otto Suenson Vin. Den næste tid vil der komme indlæg, med små noter fra nogle af de vine vi smagte hos de enkelte producenter. Her er lidt fra besøget hos Domaine Jean-Claude Ramonet.

Jean Claude Ramonet

Ærlig talt; Jeg elsker vinene fra Ramonet og jeg havde set vildt frem til (også) dette besøg. For mig er disse vine præcis som jeg drømmer om at min hvide Bourgogne skal smage. Bedste vin i de seneste år var da også den flaske 2008 Montrachet jeg havde fornøjelsen af på Søllerød Kro. Besøget her hos Ramonet blev lidt anderledes, idet Anne-France Ramonet valgte at lade os smage 2014 årgangen og ikke 2015. I hendes optik er 2015 mere rig og 2014 har højere syre og “tension”. Ja tak siger jeg bare, jeg elsker 2014 i hvid.

Jean Claude Ramonet

Der er sket visse omvæltninger hos Ramonet og især skiftet på etiketten fra Domaine Ramonet til Jean-Claude Ramonet har løftet et øjenbryn eller to. Der er to brødre hos Ramonet; Noel og Jean-Claude. Noel bliver nu i vinmarken og passer sine parceller, hvorfra han så sælger frugten til Jean-Claude. Jean-Claude passer sine egne parceller og laver så vinen i kælderen. Alt tappes under Jean-Claude Ramonet etiket. Senest er også Anne-France Ramonet, datter af Jean-Claude, kommet med i kælderen.

Ramonet

Et fad med glas-ende viser tydeligt hvor meget bundfald der er i sådan et.

Vi var så priviligerede at smage næsten den samlede række af vine fra 2014, så her er korte noter på et par stykker.

2014 Chassagne Montrachet – så fin balance og cremet struktur med mineralitet, men afdæmpet syre.

2014 Puligny Montrachet – knivskarp og frisk med præcision og høj mineralitet. En anelse grønne elementer i afslutningen. Højere syre end Chassagnen.

2014 Chassagne Montrachet, Morgeot 1’er Cru – så rolig og med alle elementer på en snorlige balancerende række. Åben og charmerende i duften, hvilket blot blev understreget når man smagte den.

2014 Chassagne Montrachet, Ruchottes 1’er Cru – mineralsk og masser af fokuseret ren citrusfrugt og grønne æbler. Frugten kommer nærmest anmassende, men på en knivskarp og præcis maner. Så flot.

2014 Puligny Montrachet, Champ Canet 1’er Cru – snorlige stil hvor frugten nærmest holdes nede af høj kalket mineralitet og frisk syre. Vild vin, når den engang lukker op.

Jean Claude Ramonet barrels

2014 Bienvenue Batard Montrachet, Grand Cru – blød og i noget nær fuldendt balance selv på dette unge stadie. Mild moden frugt med appelsin og hvide blomster. Et meget roligt udtryk, men hvor smagsintensiteten var steget så alle hjørner blev fyldt ud. Det er der Grand Cru bare er niveauet over. Definitionen på lang og ren eftersmag.

2014 Batard Montrachet, Grand Cru – bare wow at smage disse to kæmper sammen og diskutere hvad der var størst!? Denne er for mig mere kompakt, mere tæt og knap så rolig i sit udtryk. Mere sten og så ellers alle elementer pænt pakket klar. Flot flot syre der bare hiver den langt ud. Smuk.

2014 Montrachet, Grand Cru – tæt på at man her løber tør for ord, eller det modsatte. Kuldegysninger. En helt diskret næse der bare leverer hver enkelt element stille og roligt til dine sanser. Ingen mislyde. Som en violin der spiller helt rent i sneen. Smagen starter også helt roligt og så kommer frugtens elementer sparkende nedefra. Bum – her er det hele i fuldendt balance. Den her bliver unik. Tusind tak for skænken.

Her tænkte man så at man godt kunne rejse hjem, ingen smag ville kunne trænge igennem ovenpå den ekstreme oplevelse de sidste 3 vine leverede. Tro om igen, for nu var det tid til de røde fra Ramonet.

img_1662

2014 Chassagne Montrachet rouge – wow hvilken præcision den rammer næsen med. En duft af helt friskpresset saft. Så smuk, så fin, så lækker. Man har så meget lyst til at nyde denne en hel lang aften. Vi smagte også de bedre, men charmen i denne Village var bare imponerende flot.

Evy Halling Anne-France Ramonet

Evy Halling & Anne-France Ramonet