Besøg hos Robert Chevillon

Jeg har netop været en tur i Bourgogne med arbejdet, Otto Suenson Vin. Den næste tid vil der komme indlæg, med små noter fra nogle af de vine vi smagte hos de enkelte producenter.

Robert Chevillon

Første besøg var hos Domaine Robert Chevillon i Nuits-Saint Georges. 2015 årgangen blev smagt fra flere forskellige marker på dette intensive besøg. Bertrand Chevillon tog sig rigtig godt af os og vi fik en god snak om hvordan han ser både 2015 og 2016 årgangene. Der er i begge årgange under halvdelen af den ønskede frugt at gøre godt med, men til gengæld af rigtig god kvalitet i begge årgange. Bertrand sammenligner ’15 med en årgang som ’09 med stor modenhed i frugten og rimelig taknemmelig at arbejde med i kælderen.
Personligt har jeg altid godt kunne lide vinene fra Domaine Chevillon, som også var i sortimentet hos Suenson første gang jeg var ansat tilbage i 1999. Stilen er lidt hård som ung, men utrolig personlig. Duften af et glas Chevillon kan være fortryllende.

Se her noter til smagning hvor vi smagte 1964 Nuits-Saint-Georges

Samlet set kan vi sige at 2015 er over middel fra Chevillon med rigtig flot balance i vinene og meget udtryksfuld frugt.

Noter til et par af vinene:

2015 Chaignots – vin de garde med stor struktur og ret stram i betrækket.

2015 Roncieres – en meget rolig vin med bred varm moden frugt og modne tanniner. Meget balanceret i stilen.

Chevillon Pruliers

PR = Pruliers i fadet

2015 Pruliers – overraskende meget kirsebær, intens og næsten indkogt frugt (på den gode måde)

2015 Les Saint georges – stor kompleksitet, saft og tannin. Dybde og friskhed på basis af både høj syre og tannin. Stor vin.

2015 Vaucrains – wow næse med masser af frugt i smuk balance. Brombær, jordbær og bare en lækker balance i denne vin.

Vi afsluttede besøget med at smage:

img_1624-001

1995 Domaine Chevillon, Les Saint Georges 1’er Cru, Nuits-Saint-Georges – så flot og åben duft med de fineste røde kirsebær og underliggende flintet mineralitet. I munden er det klar tanninen der spiller førsteviolin, men med stor frugt bagved. Til at starte med var vinen helt åben i smagen, men jo længere den stod, jo mere tannin kom der frem. En stor vin, der stadig er uhyggelig ung. 1995 var en virkelig stor årgang, med høje tanniner. Gad vide hvornår disse store vine bliver helt klar til at drikke?

Hos Otto Suenson glæder vi os til 2014 årgangen kommer på lager.

Smuk morgendis

Smuk morgendis

En pragtfuld tur i Bourgogne, her et billede fra værelset, hvor vi boede på det hyggeligste lille hotel midt i Beaune. Senere på dagen lettede disen og solen skinnede smukt over de efterårsgyldne vinmarker.

img_1632