Besøg hos Tollot Beaut

Jeg har netop været en tur i Bourgogne med arbejdet, Otto Suenson Vin. Den næste tid vil der komme indlæg, med små noter fra nogle af de vine vi smagte hos de enkelte producenter. Her lidt om besøget hos Tollot Beaut.

Ermitage de Corton

Den første dag mødtes vi med Nathalie Tollot til frokost på Ermitage de Corton. Glimrende restaurant med fabelagtig udsigt til Corton højen som denne dag stod smukt indpakket i gyldne vinstokke. Maden var glimrende og vinkortet tykt og omfattende, dog ikke med særlig attraktive priser. Efter lidt at spise kørte vi den korte vej til vineriet i Chorey-les-Beaune.

Nathalie Tollot Beaut

Nathalie Tollot & Ann Hoff

Sjovt vineri hvor adgangen til kælderen er med den ældste og mest charmerende elevator. Duften her var lige så man kunne fornemme Nathalies stil i vinene. Høstmængder bringer ikke smilet frem hos mange i Bourgogne, ej heller her. Omkring 30 % nedgang i både 2015 & 2016, men god kvalitet i fadene. Vi smagte en god række af 2015 årgangen.
For mig har vinene fra Tollot Beaut altid haft en meget lækker ren frugt og nærmest cremet struktur. Som unge er de ikke altid fuldt givende, men man kan fornemme dybden nedenunder og ofte giver de flot fra sig efter lidt tid i karaffel eller glas.

Tollot Beaut cellar

Vi smagte mange vine, men især disse gjorde indtryk på mig:

2015 Chorey les Beaune – denne vin er i den sidste ende sammensat af 2 forskellige cuvéer, fra i alt 6 hektar. Lagres med 25% nye fade og tappes efter 14-15 måneder. Altid en rigtig god value og tydeligt udtryk for stilen hos Tollot-Beaut.God kombination af friskhed og sort dybde. Den glæder jeg mig til at smage i den endelige version.

2015 Savigny-Lavieres, 1’er Cru – dette bliver sidste årgang af denne vin, da vinstokkene blev så ødelagt af hagl i ’16 at de er blevet revet op. 1/3 af de oprindelige vinstokke var helt tilbage fra 1943 så det er en epoke der sluttede der. Herlig saftig stil med flot fokus og friskhed i eftersmagen.

2015 Corton Bressandes – wow en power vin. Lige nu vælter det op af glasset med masser af frugtkoncentration, kølig mineralitet og lang renhed i eftersmagen. Jeg er vild med balancen, men er spændt på hvor den lander efter tapning. En stor vin.

2015 Bourgogne blanc – høstet 10 dage før forventet, i forhold til blomstring. Dette for at bevare naturlig syre til af give friskhed. Der er dog stadig masser af moden tropisk frugt og så kommer friskheden både med mineralitet og syre. 1/3 nye fade som ligger smagsmæssigt pænt i baggrunden.

Corton

Samlet set et rigtig hyggeligt og godt besøg hos Tollot Beaut. Det er tydeligt at mærke passionen fra Nathalie og hendes fantastiske personlighed der går igen i disse vine. Man taler ofte om at vine smager af vinmagerens personlighed, det gør sig gældende her på så mange positive måder.

Tollot Beaut

Gamle flasker der bare venter på den rette lejlighed.