Restaurant Rebel er nu ganske rolig

Navnet skriger måske Rebel, men restauranten er nu ganske rolig. Forleden brugte jeg en aften her med familien og hvilken ro og velsmag der bredte sig på vores tallerkener. Hele København var oppe at køre over Dining Week, men det koncept må jeg indrømme at jeg har afskrevet for et par år siden. Igen i år kiggede jeg på mulighederne, men synes ærlig talt at mulighederne er døssyge. Derfor havde vi aftalt en aften med familien på en god burger-joint, men så kom vi forbi Rebel og Martin vinkede fra køkkenet, svært ikke at gå ind 😉

Restaurant Rebel har i dag, inden 2017 årgangen af Guide Michelin er udkommet, en BIB gourmand. En vurdering lige under én stjerne i guiden. Når jeg sammenligner med niveauet som jeg har prøvet i Frankrig på mine sidste ture der, så er dette absolut bedre og mere præcis mad, end på tilsvarende restauranter der.

Vi valgte lidt forskellige retter fra kortet, her er billeder og lidt ord.

Torsk i hummerbisque med de lækreste syltede løg på toppen. Detaljen med ristede sennepskorn gav friskheden.

Slethvar med lardo og ristede hasselnødder. Lardo er altid godt, balanceret her med perfekt hvid fisk og hasselnødder var det ekstra godt.

Vi fik ikke meget vin, da jeg skulle køre hjem. Vi startede med et herligt frisk glas Champagne fra Pierre Bouquet og blev bagefter delvist snydt af denne tætte og intense rosevin. Masser af mørk frugt og god dybde. Spændende, men knap så frisk.
Domaine Amagat, Cuvée Bouniania, Vin de France

Blæksprutte med spørd kylling i form af små kuler, samt den lækreste svampeskum. Igen velsmagende og ‘sprutten var stegt med det rette bid, uden at blive gummi.

Brisler fra himlen, eller måske nærmere bare fra en kalv. Her serveret med kartoffel, blomkål og beder. Husk mig venligst på at jeg skal bestille denne ret næste gang jeg er i nærheden af Rebel. Fruen fik den og jeg smagte kun – vildt lækkert!

Tatar som jeg kom til at bestille, fordi det nok er Københavns bedste tatar. Med syltede ribs og urtemayo så bliver jeg bare så glad.

Vi sluttede med en glimrende kop kaffe og en smule sødt.

Samlet set en rigtig god aften, med mad på højt niveau. Jeg kan kun anbefale denne glimrende restaurant. Hvis vi kigger på prisen (kun for maden), så kan jeg konstatere at vi gav kr. 100,- mere per person end hvis vi havde valgt Dining Week.
Min tanke er: Lad os for pokker nyde det ekstremt store udvalg af restauranter i København hvor man kan spise til en fornuftig pris, hele året.