Fejrer WSET elever med Champagne

Tillykke til alle de elever vi har haft igennem hos Vinuddannelse.dk
De sidste 2 dage har Malene Smidt Hertz kørt eksamen i først København med WSET level 2 og siden i Aarhus for et hold elever på WSET level 3. Det har været 2 rigtig gode hold og som underviser, og medejer af Vinuddannelse.dk, er det en fornøjelse at sende et hold elever til eksamen. Disse 2 hold har været herlige, som mange hold før dem. Desværre har jeg ikke været der på eksamensdagen for dem, men vælger at sidde hjemme og skåle i Champagne. Ganske som man altid bør gøre når der er noget at fejre.

Malene og jeg har nu haft Vinuddannelse.dk i godt 2 år og har haft en del hold igennem, på både WSET level 2 og WSET level 3. Det har været en fornøjelse at være med til at sprede endnu mere vinviden ud i landet, gennem en af de mest gennemarbejdede vinuddannelser i verden. Jeg kan kun sige at jeg ser frem til de næste mange år, hvor vi kan fortsætte med at lære både private og branchefolk mere om vin.

Herfra skal bare lyde en tak til alle elever og lærere som vi har tilknyttet. Det er en fornøjelse at arbejde sammen med jer. Og til alle jer andre: vi ses med et glas i hånden.

Nu til dagens smagenote, på en Champagne jeg har indkøbt hos Champagne Shoppen 

2008 Bonnet-Ponson, Cuvée Speciale, Blanc de Blancs, Premier Cru, Champagne – ren Chardonnay fra en enkeltmark, med en dosage på 8 gram per liter. Druerne er høstet fra parcellen Les Vignes Dieu i Chamery, som blev plantet i 1963.
Smuk gylden i glasset med herlig mineralsk duft, samt hvide blomster og moden orangeskal. Virkelig indbydende allerede i duften. En fyldig Champagne i munden, hvor man fornemmer chardonnay druens finesse bagved. Små fine bobler og virkelig en fin stil som kommer klart til udtryk. En del autolytiske noter med brød og ymer. Vinen holder sig smukt frisk med masser af citrusnoter, moden ananas og en knivskarp syre. Lækker saft, som kun har det bedre med mad…

Her dagen efter er der koldt i landet, men så længe solen skinner kan vi smile.

Anti-disclaimer: Vinen er indkøbt til fuld pris hos importøren