Riesling og Bourgogne med familien

Midt i en travl måned havde vi en aften hvor familien kunne samles om spisebordet. Jeg har efterhånden glæden af at have så store børn at de har lyst til både at hjælpe med menusammensætning, madlavning og valg af vine til. At vi så bagefter kan sidde om bordet og nyde maden, vinen og selskabet er bare så fantastisk. Jeg elsker at rejse og har nydt en måned med vinmesser i Grækenland og Tyskland og nu sidder jeg i toget på vej til lufthavnen for at flyve til Portugal. Mit liv byder mig mange gode oplevelser og jeg er taknemmelig for hver og én. Alligevel er der intet der giver mig glæde, som tid med min familie. Pudsigt vil nogle mene, for alle der har børn er det helt logisk. Nok pladderballe-nærradio for nu.

Fredag aften stod menuen på lidt skaldyr og laksetatar med salat, samt efterfølgende wienerschnitzel med flødekartofler. Vinene gik Philip og jeg i kælderen for at finde og endnu engang måtte vi konstatere at der ikke ligger nok ”moden” Bourgogne. I citationstegn, for hvad er egentlig moden Bourgogne? Vi ville elsker at der lå flasker klar fra 2000 og de næste otte år frem, det gør der bare ikke. Som ansat i vinbranchen har man det med primært at købe vine fra den arbejdsgiver man har ved hånden. Alene af den grund er det meste Bourgogne røget i kælderen siden jeg blev ansat hos Otto Suenson for godt fem år siden. Det lykkedes os dog at finde en sjov flaske som jeg har købt hos Bichel Vin, samt en frisk flaske riesling…

2016 Diwald, Grüner Veltliner, Shlossriedentaler Löss, Wagram – mens maden skæres, paneres og ordnes nydes et enkelt glas fra kontoret. Vi havde haft smagning af vores forskellige Grünere og denne flaske fandt med sit liv og sin elegance vejen hjem til mit middagsbord. Et herligt grønt og urtet indtryk gav netop den charme som jeg gerne vil have i Grüner.
Vinen var en rest fra kontoret

2014 Schäfer-Fröhlich, Riesling, Spätlese, Felseneck, Nahe – en god time på karaflen og så stod den ellers som den skulle. Herlig ekspressiv næse med noter af stram ananas, lidt stålagtig mineralitet og god frisk citruskarakter. Ikke en fedladen spätlese, men typisk Nahe med stramhed og rankhed i baggrunden til at holde den modne frugt på plads. Dansede perfekt sammen med fisken og den lille bitre tone passede smukt med salaten.
Vinen er indkøbt hos Atomwine på tilbud.

2011 Domaine Bachelet, Viellies Vignes, Gevrey-Chambertin – ingen dekantering, da jeg ikke er tilhænger af dette på Pinot Noir generelt. Smuk blank i glasset med herlige levende noter af jordbær, kirsebær og våde sten fra skoven. Smagen er en anelse stram og ikke lige til at danse med. Efter tid i glasset åbner den fint op og så kommer livet. Gevrey terroiret taler sit tydelige sprog med lidt rustik karakter og en moden appelsin. Det overordnede billede er en vin i fantastisk balance og med masser af intensitet for denne slanke årgang. Overraskende meget flæsk taget årgangen i betragtning, men det giver mening når man putter producent og kommune ind i ligningen. Smuk vin, der hurtigt blev tømt.
Vinen er indkøbt hos Bichel Vin for et par år siden

Tak for god vin og ikke mindst fremragende selskab!