Mad og vin i Prag – Le Grill

Anden dag startede med herlige gåture på de toppede brosten, samt en ordentlig omgang med de klassiske turistbusser. Efter 3 ruter var vi klar til frokost på den gamle rådhus plads, hvor der blev serveret grillet skinke og en kartoffel/kål/bacon tallerken.

Sammen med en kold øl og en vand blev vi plukket for næsten 300,- danske kroner, hvilket gjorde det til vores dyreste madoplevelse – taget kvaliteten i betragtning. Heldigvis gik der et par hjemløse rundt, der gerne ville have resten af min øl, samt de 4/5 dele vi efterlod af maden. Hvis dette er lokal mad, så kan det ikke anbefales. 

Aftenen havde vi andre planer for. Vi havde fået anbefalet Le Grill, som lå i gåafstand fra vores hotel. Det endte med at blive en virkelig fremragende madoplevelse. Restauranten var indrettet med højt tilloftet og tunge lilla nuancer, der gav en pudsig stil. 

Vinkortet var fint og dækkede de fleste behov, men grundet vores menuvalg, så endte vi med at nyde Champagne hele aftenen. Det skal der ikke lyde noget som helst brok over. 

Først et glas Billecart-Salmon, Brut Reserve, Champagne som var fuldstændig som forventet. Lækker ren og saftig i stilen, mens vi kiggede nærmere på mad og vin. Herefter bestilte vi en flaske 

Herlig kompleks Champagne

NV F. Bergeronneau-Marion, Blanc de Blancs, Brut, Premier Cru, Champagne – en herlig kompleks Champagne, der havde mere dybde, tynge og liv end Billecart-Salmon. Denne passede så flot til alle vores serveringer og viser endnu engang hvor meget man kan med Champagne, når man skal matche mad og vin. Det viste sig som det absolut perfekte valg denne aften.

Amuse bouche

Vi valgte at bestille restaurantens tasting menu, der dækkede over fem retter man kunne vælge frit fra kortet. Da min hustru og jeg ikke har helt samme præferencer, så endte vi med køkkenets mareridt; 10 forskellige serveringer. Jeg vil ikke gennemgå dem alle, blot sige at tilberedning, tekstur og velsmag passede rigtig godt til vores ønsker denne aften. Her kommer en serie billeder, der måske forklare det meste.

Min tatar, som var god nok til at bringe smilet frem
Ann-Tonis laks med beder og quinoa
Min comsommé
Græskarsuppe
Fugl og risotto
Gnocchi, ikke aftenens bedste servering
Et enkelt glas lokal pinot valgte jeg til min hovedret. Den startede fin og ren, menændrede karakter til tung og klodset med lidt for meget tyngde til denne drue.
Vildsvinekæbe på mos – guf
Fruens svinekotelet
Min chokoladedessert, som var en signaturret for stedet. Tung og voldsom

Samlet set et flot indtryk på alle serveringer, så denne restaurant får mine klareste anbefalinger. Vi gik derfra med en regning på 2000,- danske kroner, hvilket må siges at være yderst rimeligt for det serverede. 

Læs også om besøg på den ældste vinmark i Tjekkiet, som ligger midt i Prag.