Palægade dåben

Ja, hypen omkring Restaurant Palægade har stået på i et stykke tid, uden at jeg er kommet indenfor dørene. Nu lykkedes det endelig, og hvor er jeg bare overbevist. Til alle Jer der har skamrost dette sted; I har ret i hvert et ord.
En stille og rolig lørdag med fruen skulle udnyttes, da den næste uge ikke byder på meget tid sammen. Først vinmesse i Montpellier, straks derefter står min kalender på Portvin i Aarhus og en enkelt smagning/middag ind i mellem. Heldigvis kan jeg stadig nikke genkendende til den gamle Malk de Kojn linje: “…en hobby, med et indbygget job i”
Tusind tak for en hyggelig lørdag Ann-Toni, der blev afsluttet med besøg på Kunsthal Charlottenborg.

Lørdag til frokost på Palægade bød på et udvalg fra smørrebrødskortet, og hvilke hits vi fik valgt. Vinen smilede nærmest til mig fra jeg kom ind på restauranten; Shartzhof fra Egon Müller stod så smukt i det køleskab. Vi har netop set Morten Brink Iwersen på besøg hos Egon, sammen med Andres Fogh Rasmussen i det glimrende program på Dr2; Er der noget at skåle for i Europa.

2016 Egon Müller, Sharzhof, Riesling, Mosel

At jeg formastede mig til, at kalde dette for en entry-level vin, sætter langt de fleste andre entry-level vine i skammekrogen. Dette er super højt niveau og Egon laver intet der ikke bør stå på øverste hylde. Super præcis i hele sit udtryk. Tårnhøj syre, enorm kalket mineralitet hvor man nærmest følte støvet. Frugt der spiller fra fin tropisk karakter til masser af grønne æbler og stram citrus. Renhed og liv, der får alt til at gå op i en højere enhed. Når der findes riesling på dette niveau, med den lille smukke sødme, hvad skal med så med andre drikkevarer til frokost?

Vi startede begge med en friskstegt rødspættefilet med nypillede rejer. Fuld smæk på smagen, hvor alle de fine smagsindtryk fik lov til at spille sammen, uden at paneringen stjal billedet. Vi var glade og smilende.

Herefter gik jeg på tatar med rygeost. Super lækker og en ret stor servering der fik stillet min sult til fulde. Virkelig velsmagende og god dosering af rygeost.

Fruen valgte hummertatar med friteret æggeblomme. Det så virkelig lækkert ud og at dømme efter hendes kommentarer var det en fejl at jeg ikke havde plads til denne på mit kort. Jeg må konstatere at jeg har noget til gode, hvilket kun er godt her i livet.

Vores meget søde tjener fik talt godt for en kringle der var bagt samme dag i køkkenet. Hold da op en mundfuld af himmerige. Sød og sprød. Lækkert, selv om der ikke rigtig var plads. Sammen med en god kande stempelkaffe, så kan man da ikke afslutte meget bedre.

2011 Trimbach, riesling, Clos Ste Hune, Alsace

Pludselig ind fra højre kom en anden fyr og blandede sig, og tak for det Anders S. Vi var heldige at Anders sad et par borde fra os og sendte et par glas i vores retning. Først dette monster af en Alsace vin. Sjovt at smage sammen med Egon. Større, mere kompakt og mere dyb. Fremstår klart som en seriøs vin, hvor Egon bød på masser af friskhed i legesyge. Denne vin udviklede sig flot i glasset og har alle de elementer som en stor Clos Ste Hune besidder. En imponerende vin.

2012 Araujo Estate, Altagracia, Napa Valley

En utrolig flot balanceret vin. Fik denne blindt og jeg må indrømme at mine gæt røg direkte til Pauillac, først tænkte jeg Latour, med minder gående tilbage til deres 2010 Pauillac jeg drak i sommer. Så fandt jeg dog en anden stil og endte med at gætte Pontet-Canet 2008. Masser af solbær, klassisk cedar og blyant. Intens og stadig luftig og dansende hen over tungen. Smuk vin.

Konklussion

Tusind tak til Simon Olesen der var dagens vært. Dygtige tjenere i vores område af restauranten. En herlig hyggelig stemning, hvor man føler sig velkommer fra man træder ind af døren. Det er ikke tit at jeg spiser smørrebrød ude, men det vi fik her var virkelig vellavet og smukt serveret. Næste trin på stigen må naturligvis være at komme til aften her på Palægade.