Faustino 2009 Gran Reserva

Faustino 1 er en vin der er tæsket igennem af vinnørder i Danmark. Enten har vi grinet af bastflasken, eller den frygtelig grimme sandblæste flaske. Kønt er det ikke. Alt for ofte er der også den holdning at støre producenter ikke kan lave god vin, men det gælder heller ikke for Bodegas Faustino. Denne vin er noget af det mest stabile, til lav pris, på det danske marked! Nogle få har også den forkvaklede holdning at klassisk Rioja ikke er godt. Uha, virkelig mange forbehold og argumenter for ikke at købe denne vin. Alle sammen gøres til skamme, når Faustino 1, 75 years, kommer i glasset. Jeg er fristet til at udråbe denne vin til et af de absolut bedste køb i Danmark, år efter år.

2009 Bodegas Faustino 1, 75 years, Gran Reserva, Rioja

Jeg smagte denne vin i dag, da vi brugte den til undervisning på WSET, hos Vinuddannelse.dk. Jeg tog resten med hjem og nød den i store slurke af et stort glas. Det er bare lækker saft i flasken. Til at starte med er der lidt sødmefuld figensaft, men det fiser hurtigt af. Så er der renhed og præcision i udtrykket. En god kombination af frisk rød frugt og en underliggende fed moden sort frugt. Fadet er imponerende velintegreret, efter 26 måneder. En anelse vaniljesødme, lidt røg og mere noter fra lidt oxidering. Med tid åbner denne mere op, bliver mere saftig og har en herlig luftighed. Helt klart en vin det er en fornøjelse at drikke, og som samtidig viser et stort potentiale. Vi har en 10 år gammel vin i glasset, men den er ung som en knægt. Gem denne til den er 25 år gammel.

Faustino 1 er en klassiker, som har nogle imponerende vilde tal bag sig. 30 % af alle Rioja Gran Reserva vine der sælges hvert år, er Faustino 1. Et næsten skræmmende højt tal, som bare er med til at understege hvor imponerende denne vin er, ud fra et smagsmæssigt synspunkt. Se alle talene for denne vin her. Årgang 2009 er 75 års jubilæum for denne vin, hvilket har givet den sorte etiket. Det er også en special udgave, der er rent på tempranillo. Vinen forhandles i Føtex til kun 149,- kr.