Italiensk charme, midt i København

  • Annonce: Vi var inviteret af Restaurant Vingaarden

En gammel jazzklub på Nikolajs Plads, nu indrettet næsten som en villalejlighed, fyldt med god stemning. Køkkenet emmer af Italien, med danske Nikolaj Møller som souschef. Restauranten er ejet af folkene bag Restaurant Maven og Krog’s Fiskerestaurant. Daglig leder på Vingaarden er Kristian, der har været på Maven de sidste par år. Målsætningen er at bibringe noget af den fantastiske stemning man oplever på rejser til Italien, til dig her midt i København. Det synes jeg lykkes rigtig godt. Maden er tilberedt med stor respekt for støvlelandets traditioner og hver servering vi nød denne aften, var yderst velsmagende. Nej, det er ikke en Italiener i køkkenet, men det er ikke altid skandinaver i køkkenet på ny-nordiske restauranter heller.

Vi valgte at gå den helt store omgang, med 7 serveringer. I dette tilfælde fik vi i den grad 7 store serveringer, samt lidt småt til at starte med. Vi blev så mætte undervejs at vi valgte at dele de tre sidste serveringer. Her går du ikke sulten fra bordet.

Vi startede med et herligt mildt og elegant glas Laurent Perrier, La Cuvée, Brut, Champagne En dejlig balance i glasset og god dybde til at lege med et par af de første serveringer.

Et vinglas er ikke bare et vinglas, det har man forstået her. Der arbejdes med både Riedel og Zalto, alt efter hvilken vin man bestiller. Det giver et godt spil og det er rart at der er tænkt over det. Zalto hvidvinsglas til min Champagne er helt optimal – det er ligesom at være hjemme 😉

Efter lidt oliven og parmesanpølser fulgte de første serveringer: burrata med zucchini. Den ost er så vellavet og cremet, så man bare vil have mere. En omgang vitello tonato med en god balance mellem tunsauce og kalvekød.

Første vin til anti pasti var 2018 Fratelli Remondo, Chardonnay, Piemonte en let og elegant hvidvin, der klart er drevet af frugten. Lidt let, men meget ren i sit udtryk.

2018 Elena Walch, Pinot nero, Alto Adige fulgte de næste serveringer. En herlig saftig og læskende pinot fyldt med charme. En rigtig god ledsager til de næste tallerkener.

En bruschetta som jeg aldrig har oplevet så flot før. En balance der løftede denne servering op på et niveau hvor jeg ikke troede at den kunne komme. Super balance.

Ansjosfiletter i olie med citron kræver ikke det store af kokken på aftenen, men det er vigtigt at have den rigtige leverandør. Det har man her.

2012 Fontodi, DINO, IGT Toscana – et bud på naturvin fra en af mine yndlingsproducenter i Italien. Denne vin lagres på store leramfora og 2012 var den første årgang vi fik hjem til Suenson. Lidt nervøs blev jeg da jeg så den, men hold da op det blev gjort til skamme. Denne vin har vundet så meget ved lagring et par år. Den primære frugt stod klart med røde kirsebær, blommer og lidt urter. Den ekstra dybde kom fra de tertiære noter med sylte bær, skovbund, læder og chokolade. En vin med stor kompleksitet og en smuk balance. Nu forstår jeg hvor denne vin skal hen og hvorfor den ikke skal drikkes helt ung.

Papardelle med ragú. Så lækkert med frisklavet pasta og saftig velsmagende ragu. Åbnede lige netop ekstra op for rødvinen.

Tynd bund og afstemt fyld. Friskskåret mortadella på toppen fungerede godt. Så var vi ved at være godt mætte 🙂

Sidste runde var en fed og cremet tiramisu, hvortil der var en sprød, sød og lækker 2018 Elio Perrone, Sourgal, Moscato d’Asti. Den lette søde og friske vin var det perfekte match til den fede dessert.

Vi sluttede af i den tilstødende vinbar, sammen med restauratøren, og nød et glas 2013 Lisini, Brunello di Montalcino det endte med en mindre krig mellem de tre rødvinsglas som de umiddelbart havde i brug denne aften. Et all-round Riedel, Zalto Bordeaux og Zalto Bourgogne. Denne aften var jeg meget glad for Bordeaux glasset, selvom Bourgogne glasset åbnede vinen endnu mere op.

Tusind tak til hele holdet på Restaurant Vingaarden for en pragtfuld aften med god stemning. Alle vinene var fra vores sortiment hos Otto Suenson, så tag mine positive kommentarer med et gran salt.