Masterclass hos Pierre Mignon Champagne

Forleden havde jeg glæden af at besøge Pierre Mignon Champagne, i Epernay. I smagelokalet hos Pierre Mignon er min gamle ven Denis Garret sommelier og tager sig af gæsterne.

Hvis du vil læse mere om hvad du kan blive tilbudt hos Pierre Mignon i Epernay, så kan du læse det her.

Vi var afsted 4-tosser-på-tur og var glade for at blive taget så godt imod hos Pierre Mignon. Efter et hurtigt glas i lobbyen blev vi ført ovenpå til smagelokalet, hvor der var dækket op til den helt store tur.

Hvad er en Masterclass med Denis?

Vi var fem personer til smagningen, dels mine to venner Mette og Thomas, min hustru Ann-Toni og den svenske forfatter Fredrik Schelin. Vi fik serveret en bred vifte af champagner fra udvalget hos Pierre Mignon. Alle vine serveret i afstemte glas, fra Lehmann. Det spillede maksimalt. Denis havde sørger for et udvalg af oste, charcuteri og laks, for at teste hvilke kombinationer vi bedst kunne lide. Det var en super fed måde at arrangere smagningen på.

Desværre er min noter forsvundet, efter smagningen. Et stykke papir på en ferie, er ikke en god idé. Derfor kommer der her billeder og noter frisk fra hukommelsen.

De unge damer overfor mig, der lyttede til Denis, smagte og lærte.

Cuvée Pure stod rigtig flot og rent i glasset. Sammen med den røgede laks var der en super balance for mig.

Blanc de Blancs Grand Cru var en stor flot vin, hvor der var masser af fylde. Den blev serveret sammen med en Blanc de Noirs, for at vise forskellen på hvid vin, lavet på hhv hvide og blå druer. Vi smagte dem med forskellige oste og især denne Blanc de Blancs sammen med den tørre parmesan passede fortrinligt.

Denis Garret orkestrerede smagningen for os. Jeg mødte Denis i Sydafrika for en del år siden, under en dommertjans til Michelangelo Wine Awards. Tak til Denis for at tage så godt i mod os, på hans hjemmebane i Champagne.

Vi sluttede af med topvinen fra Pierre Mignon. Clos des Gravieres i to årgange. 2009 og 2011. Denne vin kommer fra en mark tilplantet i 1950erne i Breuil. En af Champagnes små mesterværker og på højde med de bedste prestige-cuvéer fra området. 2009 var klar til at nyde nu, 2011 var stadig lidt lukket men med et stort potentiale.

Hele linjen vi smagte. Grand Vintage Rosé 2012 var en dejlig kødfuld rosé med masser af røde noter og god længde.

Vi forlod et syndigt rod, meget klogere, både på Champagne generelt, men især på de gode flasker fra Pierre Mignon. På vejen ud fik vi handlet et par flasker, som vi nød på resten af turen. Vil du købe vinene fra Pierre Mignon, så handles de hos Skovgaard Vin her i Danmark.

Damerne fortrak til de bløde stole, for endnu et glas inden afgang. Jeg nød det sidste af min Clos de Gravieres 2009, samt rosé.

Thomas var den bedste tjener og hjalp ned med glas til alle.