Ferie i Europa, Berliner Tapas og middag i Barolo

Minder fra en ferietur.

Så er den sommer gået og vi fik set lidt af Europa. Første stik blev taget i Berlin, hvor vi så fodboldkamp mellem Tyskland og Argentina. Nu er jeg ikke den store fodboldtosse, men det her endte som den fedeste folkefest i hele Berlin.

Tyskland - Argentina = 4 - 0

Under kampen sad vi i hotellets bar og så kampen med en masse tyskere. Det var ganske fangende og vi jublede så vidt muligt på de rigtige tidspunkter. Her blev vi introduceret for ”Berliner-Tapas”. Ikke noget jeg har hørt om før, men ganske passende til de to glas 2009 Riesling, Selbach Oster.

Tapas i Berlin bestod denne lørdag af skinke med sennepssauce, kartofler med Hvidløgsdressing. Klassisk italiensk caprese. Fiskefrikadelle og pommes rosti. Hvori det specielt tyske lå, det fandt jeg ikke helt ud af, men det lagde en fornuftig bund.

Største vinoplevelse her i Berlin var et besøg i KaDeWe som bare er det fedeste indkøbssted i Berlin. Hele øverste etage er gastronomi og vin i lange baner. Jeg fik kun kigget sporadisk på det meste, men gik mere i dybden i den tyske afdeling. Fantastisk udbud, men til lidt høje priser. Jeg faldt i snak med en flink ekspedient der stod med et par flasker. Jeg smagte lidt fra en Pfalz producent der hed Philipp Kuhn. Dels en Sauvignon Blanc i rigtig flot balance, mere fransk end oversøisk i stilen. Derefter 2 kølige røde:

2007 Philipp Kuhn, Mano Negra og Luitmar – 2 interessante vine hvor der blandes Pinot Noir med Cabernet Sauvignon i Mano Negra, ganske vellykket og med flot syre/sødme balance. Topvinen er Luitmar der blandes med Cabernet Sauvignon, St. Laurent, Blaufränkisch og Sangiovese. For mig ikke så balanceret, men sjov blanding at smage.

Et par dages stop i østrig bød på god lokal mad. Efter en længere vandretur kom vi til en hytte i næsten 2000 meters højde. Her var det omelet på menuen.

Om aftenen fik vi wienerschnitzel og anden god tung lokal mad. Vinen var så kedelig så den ikke blev noteret…

Et par timer mere i bilen og så dukkede Alba op i horisonten, lidt videre og så var der ankomst til turens gastronomiske højdepunkt; Barolo!

Ankomst til Barolo og indkvartering hos Batasiolo i Deres pragtfulde gæstehus, midt i Bofani marken i Barolo distriktet.

Vi havde kørt i bil hele dagen og havde efter en kort rundtur i området bare lyst til lidt let at spise. Vi endte på Osteria Canti Nella, midt på pladsen i Barolo by. Kunne det være mere fantastisk? Nej, det synes jeg ikke.

Vi bestilte et par startere og et par forretter. Mere end rigeligt til hvad den trætte og sløve familie kunne orde her sidst på dagen. Bedst var en pancetta med lidt honning/sennepssnask på siden.

En gang pasta med grønt sad og så lige i skabet. Nok første gang i mit liv at jeg har valgt en vegetarret. Smagte godt og mættede rigeligt.

Fra et glimrende vinkort, med fokus på Barolo, endte jeg med at bestille en

2007 Bartolo Mascarello, Barbera d’Alba, San Lorenzo – herlig ekspressiv duft af skovens bær med en herlig hindbær sorbet i toppen af kransekagen. Smagen var med blød himmelfrugt og en sødme der balancerede på knivsæggen af en elegant syre. Den sad lige hvor den gerne skulle og passede glimrende rundt til vores forskellige retter.

Dagen efter bød på 2 store måltider. Paola var i det gode hjørne og vi fik fantastisk frokost, efterfulgt af middag på Boscaretto! Mere om dette i de kommende dage.