Voce – et hemmeligt sted til middag

Vi havde besøg fra Bourgogne, af Mr. Pierre Rovani fra Remoissenet. For ikke at gøre som vanligt, så havde vi henlagt frokosten, med en lille håndfuld journalister, til en privat lille restaurant i Store Kongensgade. På denne måde kunne vi sidde for os selv og høre hvad Rovani havde at fortælle fra Bourgogne. Efter et par dage med Pierre Rovani kan jeg konstatere at manden må vide en fantastisk masse om Bourgogne. 10 år som anmelder hos Robert Parker og fra 2006 som vinbonde hos Remoissenet, det giver viden indenfor vesten. Alle vine i dette indlæg er fra Remoissenet som vi med stolthed forhandler hos Otto Suenson.

Pierre Rovani hos Otto Suenson

Pierre Rovani og Carl-Erik Olsen i butikken i Dr. Tværgade

Jeg vil med dette indlæg egentlig gerne anbefale Voce, som stedet hed. Et rigtig godt sted hvis du har et selskab der trænger til lidt fred og ro. Her hvilken mad som de havde sat til vores vine fra Remoissenet. Generelt mad på et godt niveau, med fine råvarer der fik lov til at udtrykke sig på tallerkenen.

Remoissenet Blanc

Først 3 hvide fra Remoissenet, som alle stod flot. De hvide Bourgognevine herfra står meget rent og fokuseret i frugten. Fadet ligger absolut under frugten og underbygger vinens kompleksitet.

Voceforret

Første servering: Saltet torsk med beder og lagt på en bund af urtecreme. En fin og elegant servering, som fik mineraliteten i vinen til at fremstå i god balance.

Voce hummer servering

Anden servering: Hummerhale med blåbær og små kartofler. En meget mild servering som underbyggede både hummeren og blåbærenes fine smag.

2012 Remoissenet Nuits

2012 Savigny Les Beaune er i den helt rene saftige stil. Mængder af røde bær fra skovbunden, der bakkes op af fin ren frugtsyre.

2012 Cote de Nuits Villages var et fantastisk match til and med foie gras. Høj smagsintensitet og god dybde, men stadig med den typiske renhed som Remoissenet står for.

Voce foie gras og andebryst

Tredje servering: Andebryst på blommesauce og med friskstegt foie gras. Uha hvor lækkert, kombinationen med intens blommesaft, fed og frisk foie gras, sammen med perfekt rosa andebryst. Den sad lige i skabet.

Remoissenet Charmes Chambertin

2012 Chambolle Musigny – flot og lidt kompleks for en Chambolle, mørke frugter og lang renhed i vinen.

2011 Charmes Chambertin – hold da op. Her går det hele op i en højere mening. Kompleksitet, fokus og intensitet. Sammen med en luftighed og saftighed, bygget på balancen mellem tannin og frugtsyre. Se, det er stor Bourgogne som man bare har lyst til at drikke.

——————

Osteservering har efterhånden udviklet sig til fire små stykker velsmagende ost på en tallerken, uden større omtanke. Det kan jeg klare derhjemme, men denne omgang havde jeg aldrig tænkt på selv. Nok den flotteste og bedste servering jeg har fået med dansk ost.

Voce trøffel på ost

 

Nederst 2 gode stykker af Thise Vesterhavsost. Lidt mandler, revet havtorn og så blev der hældt en skum over af kærnemælk. Til sidst revet frisk trøffel. Så kan man ikke få serveret Vesterhavsosten på bedre facon!

Voce Vesterhavsost trøffel

 

Disclaimer: Dette var en frokost som blev afholdt i forbindelse med arbejdet og derfor uden omkostninger for undertegnede.