Leaven – knivskarpt køkken i København

Et nyt køkken er poppet op midt i København. Ny Adelgade 4 har tidligere lagt lokaler til en bar, men nu er der skruet op for blusset med god mad og vin. Leaven er navnet på restauranten. Bag ved gemmer sig 3 herrer med stor erfaring fra den Københavnske madscene. De seneste år har de drevet privat-dining stedet Voce i Store Kongensgade. Nu har deres ambitioner drevet dem til at åbne denne lækre restaurant. Man kan mærke at fokus er på at have det godt. Lave det man nyder. Være drevet af passionen. Glem hvad der står i bogen. Yd service. Smil. Nyd livet.

Franck Bonville Champagne

Franck Bonville, Blanc de Blancs, Brut, Grand Cru, Champagne – vi havde ikke siddet mange sekunder ved bordet før der var Champagne i glasset. Hus-boblerne her er af absolut høj kvalitet. God friskhed, bredde og en anelse autolyse. Fin Champagne at starte aftenen med.

Jeg havde fornøjelsen af at være med til åbningsaftenen i fredags, inviteret af restauranten, sammen med Anders Bühring.
Vinkortet er drevet af den store passion for Bourgogne, men lad dig endelig ikke skræmme af det. Man vil gerne sælge vin her. Prisniveauet er nærmest charmerende lavt sat. Vi havde denne aften medbragt lidt egne vine, og der kom også lidt fra nabobordet.

Makrel i tomatFørste servering: makrel – tomat – merian
Utrolig fin og velsmagende. Mild makrel, saftig tomatsauce og urterne til at give kanten.

Leaven blæksprutte

Anden servering: blæksprutte – ventreche – vest ost
Mild og delikat indspark hvor havet fik god modstand, og balance, fra osten.

Kylling hummer

Tredje servering: kylling – jomfruhummer – svampe
Aftenens hovednummer, hvor kombinationen af kylling og hummer blev bundet perfekt sammen af de små fine kantareller. En virkelig lækker servering.

IMG_8587
Fjerde servering: citron – dild – choko
Sprød og frisk dessert med alle elementer i fin balance.

Samlet set et virkelig lækkert køkken hvor der selv på denne første aften, var styr på detaljerne.

Chambolle Musigny2013 Frederic Cossard, Chambolle Musigny – kom blindt i glasset på et tidspunkt og er på kortet. Utrolig charmerende stil med blød cremet struktur og helt fine Chambolle noter. Meget klar for så ung en vin. Virkelig flot vin.

Meursault2013 Sarnin – Berrux, Meursault – jamen dog, det smagte ikke særlig meget af Meursault. Meget mineralsk og flot fokuseret frugt. Intens. Manglende fedme. Hvor er mit smør?

Riesling Spätlese2008 Schloss Lieser, Riesling, Spätlese, Niederberg Helden, Mosel – serveret til desserten. Fantastisk smuk vin og så typisk for 2008. Bred i frugten, med fin frugtsyre. Kunne måske godt have haft lidt mere sødme til denne ret.

Champagne LegrapartDavid Leglapart, L’Astre, Blanc de Noirs, Pas Dosage, Premier Cru, Trepail, Champagne – Mathias synes helt klart at vi trængte til et enkelt glas Champagne inden vi gik. Vi siger stor tak for din gavmildhed. Det her stod, selv så sent på aftenen, helt knivskarpt i glasset og indkapslede på mange måder hele aftenen. Fin, elegant og i utrolig balance.