Pierre Péters Les Chétillons – Champagne der gør glad

Forleden til en inviteret smagning startede vi med denne lille perle. Pierre Péters er en af de få producenter der har hjemme i den muligvis bedste kommune i Champagne distriktet; Mesnil-sur-Oger. Alle hans vine kommer herfra og er af samme årsag baseret på Chardonnay.
Læs mere om Pierre Péters her på importørens hjemmeside.

Til denne frokost, hvor temaet ellers var Hermitage, nød vi denne til at rense paletten og få startet smagsløgene op. Kan man forestille sig en meget bedre start?

Champagne Mesnil Peters

2007 Pierre Péters, Les Chetillons, Mesnil-sur-Oger, Grand Cru Champagne – knivskarp og lækker i både duft og smag! Fokus på renhed, glem alt om tunge oxiderede noter. Her er frisk citrus, æbler og en fantastisk finesse. En typisk alt for ung Chardonnay Champagne der vil udvikle større koncentration og dybde med et par år mere i flasken. På nuværende tidspunkt er denne fantastisk læskende og alligevel med herlig kompleksitet.

Smuk start på en dejlig frokost, noter på Hermitage vil følge …