Wine of the Week – DRC Richebourg

Der er producenter man kun sjældent får i glasset. Som stor fan af Bourgogne er der en håndfuld, som prismæssigt er stukket markant af fra resten af flokken de seneste år. Af samme grund ses de sjældent i mit glas. Domaine de la Romanee Conti er ikke bare dyrt. Det er noget af det bedste Bourgogne. Stabilitet. Finesse. Kompleksitet. Dette er blot en af den håndfuld producenter.
Jeg har kun få gange smagt vin fra “domainet”, som det kaldes blandt venner. Hver gang har været en oplevelse som jeg husker. I skal blive sparet for alle historierne her, men første gang var da jeg besøgte Dirk Niepoort i 2008. La Tache var en stor oplevelse.

Richebourg DRC 19991999 Domaine de la Romanee Conti, Grand Cru, Richebourg – wuhu!! Vi havde trimmet vores smagsløg med ganske god Bourgogne inden. Men da Kenneth tilbød en kop af denne fra nabobordet, så sagde vi pænt ja tak. En fantastisk duft. Her er mokka, chokolade og så den fineste røde frugt i smuk balance. Den står helt frisk i glasset, men viser alligevel de første tegn på aldring. Man kunne nøjes med at dufte til den.
Smagen. Stor frugt dominans, tanniner der er smukt afrundede og en virkelig flot frugtsyre. Der er så fin friskhed, kombineret af syre og mineralitet. Storheden begynder virkelig at vise sig i måden eftersmagen udvikler sig på. Ren frugt der bliver hængende, men også dybden der udvides med et ekstra niveau.
Det her er en vin der efterlader et stort indtryk. Vinen blev nydt under min middag torsdag aften på Leaven.