Pastis – god bistromad

Kender du følelsen af at have lyst til tatar, men ikke bare tatar, men hele oplevelsen. Følelsen af en lækker rørt tatar serveret i hyggelige omgivelser. Det var følelsen Mike og jeg var endt med en mandag aften, efter et par godt glas vin i butikken. Området omkring Kgs. Nytorv byder på mange stærke udbydere i denne genre, men én trak mere end de andre; Bistro Pastis på Gothersgade. Rygtet om en god tatar viste sig ikke at være overdrevet og anbefalingen er hermed givet videre.

Menu og vin

Menukortet byder på mange herlige fristelser, og både brisler, hummer og løgsuppe tabte til vores forretsvalg:

Snegle på Pastis

Escargots – 6 snegle der sejlede i hvidløgssmør! Perfekt start med groft og rustikt brød.

Vinkortet byder på en bred vifte af ok vine, men ikke mange sjove med kant. Midt i det hele fandt jeg dog en hvid jeg gerne ville servere for Mike, måske ikke det mest oplagte valg men den stod i den grad distancen.

De Morgenzon på Pastis

2016 De Morgenzon, Chardonnay, Reserve, Stellenbosch – et vinhus jeg besøgte sidst jeg var i Sydafrika og som havde intensitet og sprødhed nok til at matche begge retter. Læs mere om mit besøg her. Vinen havde høj syre, masser af frisk citruskarakter og en fantastisk renhed i eftersmagen. For mig et rigtig godt valg på vinkortet.

Tatar på Pastis

Herefter til hovedretten og dagens stjerne: Steak tartare med både salat og fritter. Ja tak. Andre fristende hovedretter der ikke belv valgt denne dag var alt fra kanin til muslinger.

Samlet set en rigtig god oplevelse på Pastis, hvor pris og kvalitet hang godt sammen. Stemningen på stedet er til den smarte side og der bliver hurtigt fyldt op i lokalet, selv på en mandag. Jeg vil klart anbefale at bestille bord.