Sanders før Det Kongelige

At spise inden man skal i teateret kan altid være en udfordring. Hvad vil man egentlig? Have noget ordentlig, men ikke for tungt. Lækkert, uden at være for dyrt. Velsmagende og serveret med et smil. Det er sku ikke mange krav, vel?Vi skulle i Det Kongelig Teater og se Askepot, sat op som ballet. Lidt kulturel har man dog lov til at være. Inden teateret fik vi fra flere sider anbefalet at spise let og lækkert på Sanders. Ja, nogle havde sågar anbefalet drinks her også. Tiden passede dog kun til hurtig bespisning. Utrolig hjælpsom tjener der fra start forstod vores behov og ville hjælpe med at vi kunne nå vores forestilling til tiden. Anbefalingen, og vores lyst, lød på et udvalg af de små retter. De kunne alle tilberede hurtigt, så det passede. Vi var 3 personer, så med en hurtig flaske Mosel riesling, så var vi glade. Et ønske jeg har når jeg går ud og spiser er at jeg gerne vil have noget serveret, som jeg ikke lige kan præstere derhjemme. Ok, alt kan måske lade sig gøre, men min fantasi og evner rækker ikke til alt. De serveringer vi fik denne aften levede fuldt ud op til mine ønsker. Masser af velsmag, fin balance, intensitet og godt tænkt.

Sanders er absolut et sted jeg kan anbefale til en hurtig middag, inden en tur i Det Kongelig Teater. At dømme udfra resten af kortet, så kan det også anbefales til en længere og mere omfattende middag. Vinkortet brugte jeg ikke meget tid på, da jeg nærmest havde besluttet mig.

Maden

Her er lidt billeder fra bordet og noter til de enkelte retter.

Hummer ravioli, med græskar. Perfekt balanceret og dejlig umami fyldt servering.
Muslinger escabeche – det anede jeg ikke hvad betød, men en servering med peberfrugt, ansjoser og mandler hang virkelig godt sammen.
Humus og fladbrød, lyder trist, men smagte virkelig godt. En humus der på ingen måde var grynet, men blød og cremet
Risotto med trøfler var al dente og super god. Trøflen var flot, men mere aromatisk i duften end gennemtrængende i smagen.
Ann-Toni – Nik Weis – Lucas
Sprød og lækker riesling, som med sin lille sødme passede fint til vores vifte af retter.

En rigtig god middag på Sanders, som gør at vi klart vil komme tilbage. Tak for anbefaling, I ved hvem i er.

Vinkortet

Jeg brugte ikke lang tid på vinkortet, men har kigget nærmere i dag. Min valgte vin til 575,- er ikke på net-versionen af kortet. Derudover synes jeg at kortet er rigtig pænt med et godt udvalg af vine i gode prislejer. Det er lidt sjovt delt op, og det mener jeg positivt. Der er et udvalg til priser under 800,- som kan stille de fleste tilfredse. Derudover er der lidt perler på den anden side af 1500,- som bør kunne stille selv en nørd tilfreds. Der er både kendte navne, men også de lidt skæve ting.