Jordnær – en fantastisk oplevelse

Reklame: Jeg var inviteret på Restaurant Jordnær af restauranten

For mig en af de bedste restaurantoplevelser jeg havde i 2019. En aften hvor alt var i balance. For mig kan en restaurantoplevelse deles op i mange delelementer, hvor den helt store glæde først indtræffer når de alle er i top. Denne aften blev alle punkter hakket af; selskabet var perfekt, lokalet er smukt og enkelt og man føler sig godt tilpas i stolene. Ikke for tæt på de andre, heller ikke for langt væk. Servicen er helt i top; til stede konstant, uden at være anmassende. Rigtig flot vinkort, som vi ikke fik udnyttet da vi selv havde et par flasker med. En kok og en værtinde som bare er så meget til stede, fyldt med smil og god stemning der flyder mellem personalet og væggene. Jeg var et stort smil da jeg gik hjem og i dagene derpå. En oplevelse der satte sig godt fast.

Kaffen serverede Erik Vildgaard for os i køkkenet – perfekt afslutning

En helt igennem fantastisk oplevelse, som det er svært at finde ord for. Dette køkken leverer så meget finesse og detaljerigdom på hver enkel tallerken at det er nemt at blive stum af begejstring. Køkkenet på Jordnær er baseret på råvarer der helst kommer fra nærområdet, men uden at være dogmatiske omkring det. Et enkelt stykke tun fra Stillehavet var med på menuen, men kun fordi der var en god forklaring på det. De forskellige serveringer var klart domineret af fisk og skaldyr, men igen med en enkelt omgang kød.

Her kommer ikke en slavisk gennemgang af alle retter, men et par af dem der virkelig gjorde indtryk (og hvor mit billede gør retten bare en anelse ære) . Jeg vil klart anbefale også at se Rasmus Palsgårds besøg på Jordnær, med meget flotte billeder.

En magisk kammusling, der nærmest smeltede på tungen
Rejer så smukt og elegant som det kan gøres
Æbleskiver, serveret med caviar på toppen. Herfra vil min drøm om æbleskiver se helt anderledes ud
Tun
Comté med trøfler
Ann-Toni får flamberet sin dessert

Samlet set en fantastisk aften, som blev sat lidt i relief af besøg på en 2 stjernet Michelin restaurant i London tidligere på måneden. For os var niveauet her til 2 Michelin stjerner.

Tak til Tina, Erik og det vidunderlige selskab af Jette og Søren.