Der er en ny Coravin i byen

#REKLAME

Nu kan du nyde en flaske over tre til fire uger derhjemme, helt uden problemer. Den nye Coravin Pivot kan noget, som den gamle, og bedre, Coravin ikke kunne.

Jeg er blevet kontaktet af Coravin for at teste Coravin Pivot og har fået en tilsendt uden beregning. Derudover har jeg frie hænder til at skrive hvad jeg vil. Min test af den gamle Coravin har ikke været sponsoreret af Coravin på nogen måde.

Lad os først kigge på den gamle Coravin, som findes i flere modeller, men som alle har de samme evner. Den gode gamle tapper ved at du stikker en nål ned gennem proppen og samtidig pumper neutral gas ned. På den måde bør man kunne gemme sine smagte vine i en meget lang periode. Læs meget mere om mit forsøg med at smage vine stukket med Coravin over en lang periode.

Det skal ikke være nogen hemmelighed at det ser ud til at virke på en lang række vine, især hvis man betjener maskinen korrekt. Jeg er overbevist og en masse vinbarer og restauranter bruger dette med stor succes. Største ulempe er at gaspatronerne er dyre og dermed koster det næsten kr. 10,- at skænke et glas vin. Det begrænser brugen til de dyre flasker i kælderen, da det procentuelt vil være alt for dyrt at tappe et par glas fra en kr. 100,- flaske.

Den nye Pivot fra Coravin er lidt mere afslappet og byder sig til på en ny og mere praktisk facon. Jeg er også her overbevist om at det er et godt produkt. Formålet er at du skal kunne skænke 20 glas med en patron og dermed skære omkostningen per glas markant ned. Det giver god mening og det virker. Ulempen nu, eller den nye virkelighed om man vil, er at flasken skal drikkes indenfor fire uger ifølge Coravin. Min test viser at denne tidshorisont passer ganske glimrende på gode sunde unge vine. Jeg har ikke testet på mere skrøbelige og gamle vine, det må jeg have til gode når jeg tør.

Ved brug skal flasken åbnes helt, enten korkproppen op eller skruelåget af. I den åbne flaske placeres så en gummiprop med en indvendig membran og et låg. Når der skalk skænkes trykkes den tykke ”nål” gennem membranen og der skænkes ved at trykke på knappen bag på maskinen. Bagefter trækkes ”nålen” op og membranen lukker stille og roligt flasken til igen og man kan sætte proppen på. Enkelt og nemt. Som Coravin nævner, så kan en patron tappe ca. 20 glas på betryggende vis.

Jeg har testet på en del forskellige flasker, et par stykker af dem over fire uger, et par andre med kortere interval. Hvis vinen smager godt, så er det svært ikke at drikke den for hurtigt til sådan en test. Alle vine har været relativt unge og robuste vine, som spansk garnacha, hvid Bourgogne og en enkelt Côtes du Rhône. Alle vine har opført sig som de skulle over den testede periode, det vil sige uden oxidering eller forværring i smagen.

Min holdning til Coravin Pivot

Som jeg ser det, så er denne optimal til dig der bare vil have muligheden for et enkelt glas, et par gange om ugen. En rigtig god løsning, som jeg godt kan se at jeg kommer til at bruge. Muligvis kunne der også være en mulighed for at denne kunne bruges i vinbarer, der gerne vil have flere vine på glas, uden at omkostningerne stikker af. Kan man ikke sælge en flaske på tre uger, så bør den ikke være på glaskortet, kunne man sige.

Og til sidst et dejligt sommerbillede med min gamle Coravin 🙂