Meursault med lidt alder

Forleden havde jeg fornøjelsen af en flaske Meursault med en anelse alder. En god kollega havde taget den med for at fejre sin fødseldag. Jeg siger pænt tak.

Jobard Chabloz Meursault

2005 Domaine Jobard-Chabloz, Les Narvaux, Meursault – gylden i glasset med helt blank kant. Smuk duft hvor nødder og lidt acetone lægger sig sammen med stor moden frugt. Det er moden tropisk frugt, som slet ikke kammer over, grundet god intensitet i citrusnoterne. Her er de klassiske smørnoter, samt de smørristede mandler. Det dufter smukt og så kommer smagen; bred og intens. Er den lidt for meget? Nej, den bliver holdt i stramt greb af frugtsyren. Intens, men levende og i god balance. Lidt varm i sit udtryk, men typisk for både område og årgang.

Tak min svenske ven, altid interessant med et lidt modent udtryk i glasset.

Domaine Joblot-Chabloz er negociant versionen af Remi Jobard. Vine der er fremstillet på opkøbte druer, eller most, men ellers behandlet med samme store seriøsitet som Remis andre vine. Det er ikke stor produktion, så vidt jeg kan google mig frem til så taler vi ca. 500 kasser i alt som negociant i 2005. Jeg ved ikke hvor dette forhandles i DK, hvis det gør. 

Andre vine smagt samme dag på kontoret, ja det var en dejlig arbejdsdag.

Allemand Cornas

2013 Kloster Eberbach, Steinberger, Riesling Kabinett, Rheingau – knivskarp og frisk i syren. Efter 3 timer på karaffel begybder denne at vise god balance. Der er meget frugtintensitet, kalket mineralitet og høj syre. Sødmen er rimelig høj for en Kabinett og blev af flere gættet til Spätlese niveau. En rigtig flot vin, som er dejlig at nyde nu, men som bliver endnu bedre om 10 år. Forhandles af Sigurd Müller Vinhandel, hvor jeg har købt den. 

2010 Thierry Allemand, Chaillot, Cornas – hold da kæft hvor er jeg vild med det her. Måske en af de vildeste vine vi har i sortimentet hos Otto Suenson. Denne er let udviklet og begyndt at vise nuancer, men stadig en baby. Her er alt fra animalsk røg til dyb rumlende sort frugt og afsluttende sort skiffer mineralitet. En vin der har så meget intensitet, men stadig er lukket, begynder at vise alt, gemmer sig lidt igen, så hopper der nye ting op af glasset. Wow siger jeg, wow siger en kollega. Det er en af den slags vine som bringer helt store smil frem, grunden til at man bare elsker at arbejde i denne branche. Det er så smukt, så dyrt og i så utrolig små mængder.