Constantia, Calvet Thunevin, Diel Sekt

Glad for mad kan man være på mange måder. Som vinekspert er man også glad for god vin. Efter en aften på Restaurant Madglad er man det på den gode måde! Herlige retter, serveret med sjæl og god stemning! Se Deres hjemmeside for forklaring af deres anderledes, men gode koncept. www.restaurant-madglad.dk

 

Fruen og jeg havde en hyggelig aften sammen med Mr. Chocoholic og frue. Vi havde pænt forespurgt om vi selv kunne have vine med mod et lille gebyr, heldigvis uden de store problemer. Vi startede aftenen med en flaske:

 

Alfred Gratien, Cuvee Paradis – et super flot glas Champagne. Stilen var frisk med dæmpet citrus og elegance i stor stil. Helt klart en Champagne til at nyde uden for kraftfuld mad.

 

Derefter havde vi valgt til forretterne en:

 

1989 Diel, Sekt reserve Brut – for vildt glas riesling!!! Lagret i over 17 år på flasken inden degorgement! Stor bred palet af moden riesling frugt, friske eksotiske frugter og petroleum i fin balance med den lette mousse. En enorm vin!

 

Til forret fik jeg rejecocktail på den moderne måde. Stegte tigerrejer med piment d’espelette, avocadocreme og en let kogt gulerod! En herlig kombination som fungerede fremragende med vores start Champagne, mindre godt med vores Sekt. Naboerne fik stegt and, en ret der var perfekt sammen med Sekten! Flot start på maden denne aften.

 

Så fik vi en herlig Foie gras terrin med syltede abrikoser og solbærsirup ”on the side”. En solidt stykke med god tæthed og masser af smag! En klassiker som altid er godt. Vinen hertil var:

 

2001 Markus Molitor, Bernkasteler Graben, Auslese **, Riesling, Mosel – gudedrik.. det her er bare så flot og desværre noget nær barnemord. 6 år er ingen alder for en vin i dette niveau. Molitor laver meget intense vine og denne vins syre og intensitet blev komplimenteret i spitzenklasse af foie gras, abrikos og solbær! Perfekt match.

 

Til hovedretterne var vi tre der valgte lammehals og min frue var på stegt multe. Jeg må over for hende naturligvis beklage vinvalget der passede til lam og ikke til fisk. Hun fik lidt mere Champagne og så fungerede sammensætningen fint for hende. Vores lam blev serveret med løg i variationer, både friteret og som kompot. Nye kartofler er herligt på denne årstid. Vinene hertil holdt det flotte niveau.

 

2003 Calvet Thunevin, Les Dentelles, Roussillon
2003 Calvet Thunevin, HUGO, Roussillon
Et par bomber i glassene foran os! Dentelles mest stringent i det med god fokus på frugten, de 50% carignan gav en god elegance og holdt vinen i et tæt greb. HUGO væltede op af glasset, her spillede de 30% Syrah en stor rolle med peber, bacon og duften af røget pølse! En mente et lækkert stykke rugbrød med the-pølse og hakkede løg. Duft indtryk er herlige at lede efter og endnu bedre når der er masser af dem. De her to vine viser helt klart X-Faktor i stor stil med bouqueter der kan nydes i timevis og som bliver ved med at udvikle sig i glasset. Tak til Jannick på restauranten for at køle vinen tilpas langt ned. Uden mad virkede HUGO som den største vin, men til maden var det helt klart syren i Dentelles der passede bedst. Det match mellem lam og vin var helt oppe.

 

Vi sprang osten over og gik til desserterne. Fruen fik den lækreste jordbær koldskål jeg nogensinde har smagt. En kærnemælksgele i bunden af skålen og så jordbær og koldskål ovenpå! Nabofruen var på klassisk rødgrød med fløde – det funger når syren er i balance og det var den naturligvis også i denne ret. De to herrer hybenrose iscreme med rødbede-cannelloni fyldt med pistacie! HALLO det var en sjov ret. Fræk med de cannelloni rødbede blade. Vinen hertil var hjembragt fra Sydafrika for to år siden og var en:

 

Groot Canstantia, Grand Constance, Muscat – en vin der viste sig at være fremragende. Stor koncentration blandet med masser af abrikos og typisk Muscat intensitet. Muscat kan være godt når syren får lov til at give balancen og det ikke bare er sødt og tungt.

 

Alt i alt en fremragende aften. Restauranten fortjener stor ros, de to herrer gør det på den fede måde. I køkkenet er der styr på tingene og det bringes med ud på gulvet. Tak, vi kommer tilbage.

 

2 comments

  1. Peter Hunniche siger:

    Hej Frederik. Er faldet over en Calvet-Thunevin Hugo Recolte 2003. Den var fantastisk en gang – tror du stadig den er i live ??
    Mvh – Peter / SB Randers

    • vinkreutzer siger:

      Hej Peter

      Det er mit gæt at den stadig er god. Tror at jeg muligvis har et par stykker liggende stadigvæk. Ved at jeg stadig har Trois Marie 04 liggende, sidst jeg smagte den var den absolut i live.

      Hils omkring og lad mig høre om den var god?

      Mvh
      Frederik

Skriv et svar