Om Frederik Kreutzer

Jeg hedder Frederik Kreutzer og er en levemand. Jeg elsker livet og alle de gode ting der kommer min vej. Jeg elsker god mad, god vin og gode oplevelser. Det vil jeg prøve at viderebringe her på bloggen. At være vinekspert er en fornøjelse, da jeg arbejder med min hobby. #winelover – en del af større samling af glade vinelskere, fra hele verden.

Frederik Kreutzer

Min rejse i vinens verden startede med min læreplads i 1993. Min første vinøse kærlighed var til en Rioja med guldnet, siden er der løbet meget vin gennem systemet.

Jeg skriver denne blog på privat plan, hvor jeg kommer med smagsnoter og kommentarer til vin m.m. jeg støder på. Jeg er ansat som Produktchef hos Otto Suenson Vin og underviser på W.S.E.T. i Danmark. Derudover rejser jeg rundt som dommer til vinkonkurrencer i både indland og udland.

Jeg tilbyder gerne at afholde vinforedrag for vinklubber eller firmaer. Min brede erfaring i branchen gør at jeg kan holde foredrag om de fleste emner, fra Champagne til Cognac.

Har du brug for en vinkonsulent , så send mig en mail. Næsten alt er muligt.

vinkreutzer (snabel a) gmail . com

Vil du følge denne blog, så tilmeld dig her på BLOGLOVIN

Denne blog er privat og alle vine er indkøbt for egen regning, eller smagt i sammenhæng som nævnes.

I dag arbejder jeg med vin hos:

Otto Suenson – Vin siden 1880
Ansat som Produktchef. Her arbejder jeg med indkøb og styring af vores yderst interessante vinsortiment, med speciale i Italien, Californien og Bourgogne. En sund brokobling mellem indkøb og salg i de forskellige kanaler.

W.S.E.T. – underviser på Level 2 & 3 i Danmark – Har bestået Diploma Level 4 i London. W.S.E.T. er verdens mest respekterede og udbredte vinuddannelse.

Yderligere meritter som vinekspert:

Vindommer til nationale og internationale vinkonkurrencer

Deltager til Port Wine Day, 2014, 2015

Jurymedlem til Radici del Sud, den største vinkonkurrence i Syditalien. 2015. Læs en lille historie her

Dommer til Challenge Millesime Bio 2015
Læs indlæg om denne økologiske konkurrence her

Dommer for Danske Vingårde, årets vin 2013, 2014, 2015

Dommer til Dansk Frugtvinsskue 2014, 2015. Se artikel her på Politiken

Vinekspert gæst hos Ekstra Bladet, om vinrejser.

Vinekspert, gæst hos TV2, om De Bedste Danske Vingårde og om Dansk Frugtvin

Gæsteskribent på Danmarks Førende Madblog; Gastromand. Skrevet artikler her om alt fra Riedel til Krug Champagne.

W.S.E.T. Diploma, level 4 – bestået fra London 2012

Danmarksmester i Blindsmagning – vinder af det første åbne Danmarksmesterskab i Blindsmagning for 3 personers hold. Sammen med Henrik Holten Olsen og Anders Bühring, med holdet Otto Suenson.

Fordragsholder på Chokoladefestivalen – 2015 ,2014, 2013, 2012 omkring sammensætning af chokolade med portvin og rødvin. Se mere her om det seneste foredrag.

Dommer Årets Chokolade 2011 & 2012 i kategorierne: plade, plade med smag og fyldt chokolade

Dommer til International Chocolate Awards, Scandinavia fra 2014 og frem

Foredragsholder på Danish Wine Forum – fordrag for besøgende i Forum omkring sammensætning af mad og vin.


Har arbejdet med vin hos:

Taster Wine A/S En længere periode, hvor jeg startede som sælger til HoReCa i Oskar Davidsen & Co. A/S sidenhen som Vinekspert for hele Taster Wine A/S gruppen. Afsuttende med en tid som Kædechef for A/S Skjold Burne Danmarks ældste kæde af vinforretninger.

Vinkreutzer.dk – min egen blog, startet op i 2007 og dermed en af Danmarks ældste aktive blogs om vin

Kjær & Sommerfeldt, Gl. Mønt butikken – smukke lokaler og i dag med nye ejere

H.J. Hansen Vin – erhvervssælger i en kort periode, men vinene var gode

Philipson Wine – ja også der, og det var en god tid

Otto Suenson & Co – smuk forretning i down-town Cph med top vin

Vinstokken – gammel kæde der er lukket, men butikken ligger stadig  midt i Hørsholm Midtpunkt og kører i dag videre som Vinspecialisten

Privat er jeg gift og far til to pragtfulde drenge fra 1998 og 2001

Bosat i Hørsholm.

15 comments

  1. Svend siger:

    Hej Frederik. Så fandt jeg din blog frem langt om længe. Har siddet her en søndag eftermiddag og læst en masse af det du har skrevet og få selvfølgelig lyst til et godt glas. Det selvom jeg har lidt tømmer mænd efter den gode vin jeg fik igår men et glas tysk riesling er den bedste kur mod tømmermænd så mon ikke jeg snupper sådan et om lidt. Helt alene, det er jeg nemlig ikke for fin til 🙂 Min kone er gravid, så hun sipper kun. Glæder mig til at se dig ude på Amager og jeg kunne rigtigt godt tænke mig at lokalerne kunne bruges til f.eks winemakers dinners eller lign, men det må vi jo lige se på. Vi ses. Svend

  2. Claus Christensen siger:

    Hej Frederik,

    jeg har med stor interesse læst snart hele din blog. Tak for den.
    Jeg skriver til dig for at få en vurdering; jeg har sammen med nogle kolleger hentet 720 flasker hjem fra Argentina fra huset Bodegas San Huberto. Vinene er forskellige; lige fra unge estate varietals (bonarda, cabernet sauvignon, syrah og Malbec) over en række Reservas (samme druer) og “ultra Premium” på bl.a. ren Petit Verdot og et par blends.
    Fælles for mange af vinene (med undtagelse af Petit Verdot og en super lækker Merlot Reserva) er en udpræget tørhed og en skarp syre. Vinene er gode – men absolut “madvine” (kraftig alkohol, tanniner) – mens Merlot skiller sig lidt ud med flot næse, mildere tanniner men kraftig krydderi.
    Vil du umiddelbart sige at den meget tørre stil og rigelige syre er tegn på lagringspotentiale?
    Vinen er fra La Rioja nær Mendoza. Dyrket i 1500 m højde. Alle Reservas er fra 2007 – og Ultra Premium fra 2006 (her ved vi de skal ligge min. 4 år endnu).
    Jeg håber du vil give et bud – og måske kender du måske endda vinene! 🙂
    Bedste hilsner
    Claus Christensen

    • vinkreutzer siger:

      Hej Claus

      Tak for ros, glæder mig at du kan bruge min blog til noget.
      Det er ikke dagens nemmeste spørgsmål at bedømme vine jeg ikke har smagt. Men man må jo satse ind i mellem. Jeg tror umiddelbart at disse vine vil have godt af at ligge i et par år endnu. Jeg har kigget på deres hjemmeside og kan konstatere at deres vine generelt har masser af tørstof og relativ høj syre. Ofte tegn på at vinene ikke er så charmerende, men har potentiale til udvikling. Alt afgørende er dog at vinene er i balance. Jeg har selv haft fornuftig erfaring med at gemme premium og ultra-premium vine fra Argentina. De kan udvikle sig ganske godt.
      Rimelig frisk gjort at hive sådan en bunke vin hjem. Held og lykke med flaskerne og lad mig endelig høre om udviklingen om et par år…

      Med venlig hilsen
      Frederik Kreutzer

  3. Anders siger:

    Hej Frederik,

    har netop opdaget din blog og den er da høj klasse!

    Jeg har tilføjet dig vores feed i venstremenuen på: http://Gastromand.dk

  4. Jesper siger:

    Hej Frederik

    Tak for din søde besked på min blog 🙂

    Skriver bare for at fortælle dig at jeg har tilføjet din side til min liste over interessante blogs.

    God efterårsferie
    Jesper

  5. Christian siger:

    Hej Frederik

    Her netop tilføjet dig på min blog, under links

    vh
    Christian

  6. […] Gæsteindlæg af Frederik Kreutzer, der i onlinesammenhæng kendes for vinbloggen Vinkreutzer. Når Frederik ikke svinger pennen på bloggen, arbejder han som produktchef for en af Danmarks ældste vinimportører, Otto Suenson. Frederik har smagt vin professionelt og for sjov igennem mere end 20 år. Han har diplom for den anderkendte vinuddannelse W.S.E.T og underviser i Danmark på niveauerne 2 og 3. Læs mere om Frederik her. […]

  7. Hej Frederik
    Tak for henvisningen fra din blog. Jeg har været fraværende lidt tid pga. en ikke sovende lille fyr på 10 måneder.
    Bedste hilsner,
    Sigurd

  8. Evald Gunnarsen siger:

    Hej Frederik,
    Spændende blog du har.
    Ved du hvor man kan købe Kent Rasmussen’s Pinot noir vine (Napa) i Danmark eller omegn ??
    Ser frem til at høre fra dig.
    Bh
    Evald

  9. Sybille Lefranc siger:

    Hi Frederik 🙂

    I’m desperatly looking for this wine for my danish boss !

    would you have some for sell in your stock ?

    Thank you so much for your response

    Sybille +33675072973
    Rheingau Riesling
    1989 Kloster Eberbach, Riesling Spätlese, Rüdesheimer Berg Rotland, Rheingau –

  10. Mik siger:

    Hej kreutzer.

    Tak for bloggen. Hvor kan man følge wset undervisning i Danmark?

    • vinkreutzer siger:

      Hej
      Undskyld det sene svar. Vi er nu oppe og køre med vinuddannelse.dk der udbyder WSET level 2 og 3.

      Lad mig endelig høre hvis du har yderligere spørgsmål når du har set hjemmesiden.

      Hyg dig
      Frederik

Skriv et svar