Jeg tester Coravin – part 4 – to år efter

Det har været et mærkeligt år, hvor der er løbet meget vand gennem åen. De 6 flasker som jeg har testet Coravin på sammen med min store søn, har fået lov til at stå, stå lidt mere og så er der ellers ikke sket noget – med de flasker. Bortset fra det, er det sket en hel masse 😉 her er en kort liste i vilkårlig rækkefølge; Philip er flyttet, jeg gik død i min blog, Corona, jeg er startet nyt job (JUHU), jeg er blevet glad for min blog, Vinuddannelse.dk i mange weekender, et stort arbejdspres på det gamle job, alt-mulig-andet, jeg har slået græs, praktiske gøremål, en blog i stilstand, og nu ser alting lysere og bedre ud, bortset fra den seneste vandskade.

Coravin test part 3 var 10. juni 2019, så det er mere end ét år siden, så det var ærlig talt ikke med helt store forventninger vi hev flaskerne frem. De har stået stille og roligt siden sidst. Jeg har afprøvet Coravin på mange forskellige vine og samlet set er jeg overbevist om hvad man kan bruge maskinen til. Så dette måtte være noget nær den sidste ultimative styrkeprøve, kan 6 forskellige vintyper tåle at stå i mere end 2 år, hvor de nu blev prikket for 4. gang. Første test af Coravin var 22. maj 2018, altså 2 år og 3 måneder siden.

Konklusion

Måske lige hårdt nok at skære alle seks vine over én kam, men jeg havde forventet at de alle ville have tabt nu. Det havde de ikke skulle det vise sig. Her er seneste noter til de seks vine.

  • Vin 1: 2015 Domaine Pierre Luneau-Papin, Clos des Allées, Muscadet Sevre et Maine, Frankrig
    Den ligner og dufter lidt af Sherry, var vores første tanke. I virkeligheden så må man bare sige at denne er rimelig udviklet. En del oxidative noter og en udvikling der ikke er helt positiv. Syren holder stadig flot, men frugten har udviklet sig markant. Her kunne det have været interessant at have en frisk flaske at teste op i mod. Om dette er fordi vinen er træt prikning, eller det bare er en fem år gammel Muscadet, det er spørgsmålet. Samlet set er dette stadig en flot vin.
  • Vin 2: 2015 De Trafford, Chenin Blanc, Stellenbosch, Sydafrika Denne vin er også udviklet i stor grad, med en del oxidative noter. Fadet var til gengæld mindre udtalt end ved tidligere test. Frugten er blevet lidt mere moden, med mere tung ananas, men strammer stadig flot til med god syre. Ikke helt afskrevet
  • Vin 3: 2015 Domaine Coquard Loison-Fleurot, Rouge, Bourgogne, Frankrig Efter de to lidt skuffende hvide havde vi ikke store forventninger her, men den havde nærmere taget på i vægt. Stadig med syngende flot frugt, men nu med de ekstra lag man kan forvente af en god Bourgogne rouge i denne årgang. Her har vi heldigvis en flaske vi kan teste op mod, næste gang.
  • Vin 4: 2006 Thunevin-Calvet, Cuvée Constance, Vin de Pays des Cotes Catalanes, Frankrig Stadig død, men vi gemmer den og tester mod en frisk flaske senere 🙂
  • Vin 5: 2009 Los Vascos, Le Dix Cabernet Sauvignon, Colchagua, Chile Ja tak, det er stor cabernet sauvignon. Et klasseeksempel på hvordan solbær noter står helt præcis og uden slinger, suppleret af tobak og chokolade. En vin der stadig er helt i balance og som viser endnu et perfekt eksempel på hvor godt Coravin kan virke. På baggrund af denne vin alene, så vil jeg aldrig være nervøs for at stikke en stor cabernet baseret vin.
  • Vin 6: 2004 Fabiano, I Fondatori, Amarone della Valpolicella Classico, Italien Som udgangspunkt en masse tunge blommer og små-klodsede noter, men det er nu engang Amarones opgave at smage i denne retning. Det holdt denne stadig sig til. Den holde sig egentlig til fuldstændig samme spor som for 1 år siden. Til sidst kommer der en fin struktur og lige holder fast i den tunge frugt. Flot vin, når man er i det hjørne.

Samlet set, så var det egentlig meget sjovt at vi havde glemt dem lidt i hjørnet. Testen lever videre og næste gang vil vi teste dem vi kan op mod friske flasker. Nu er der omkring det halve tilbage i flaskerne og det må være tid til at drikke resten.