Bæst serverer Københavns Bedste Pizza

Forleden havde jeg fornøjelsen af at spise middag på en af Københavns nye gode spisesteder. Bæst, gad vide om det betyder: Bare Æd Smil og Tris videre. Et råt lokale, god stemning og en musik jeg synes passer perfekt til stemningen.

Enkelt menukort, hvor der opfordres til deleretter

Enkelt menukort, hvor der opfordres til deleretter

Der væltede god gammel sydstats-blues ud af højtalerne. Vi sad 7 mennesker ved et herligt langbord og vi bestilte en serie små-retter til deling fra start. Først kolde, derefter varme småretter. Herefter 3 pizzaer til deling. Det var rigtig dejlige råvarer, yderst velsmagende og serveret med et smil. Tjenerne er i den grad instrueret i at fortælle historien om at grisen kommer fra Hindsgavl og den Italienske pølse er fremstillet her i køkkenet?!?

Kan en Italiensk pølse være italiensk, hvis den er fremstillet i et køkken på Nørrebro?

Bæst fremstiller selv deres mozzarella, hver dag. Vores var lavet kl. 17 samme dag. Det kan kaldes frisk, og det kan smages. Måske den bedste mozzarella jeg har fået udenfor Italien. Brød var yderst velsmagende og vi blev tildelt én skive per person.

Pizzaen er en historie helt for sig, simpelthen perfektion på en tallerken. Ikke helt sprød bund, men utrolig velsmagende. Igen gode ingredienser og en bund bagt med surdej. Vi fik tre varianter og de sad alle lige i skabet. Bedst var klassikeren med tomat, parmaskinke og egen mozzarella. Eneste ting jeg undrede mig over var at servere dele-pizza til et 7 personers bord, som er skåret ud i 6 stykker … Det er ikke opmærksomhed på bordet, det er vanetankegang der styrer kniven.

Vinkortet var så elendigt at vi drak vand til kr. 25,- per kande hele aftenen. 2 vine i hver variant, som var prissat højt.

Her er billeder og kommentarer til de enkelte serveringer.

3 slags charcuteri

3 slags charcuteri; salami, parmaskinke, fennikel salami

Mozzarella - fremstillet kl. 17, serveret 18,42

Mozzarella – fremstillet kl. 17, serveret 18,42

... og rillette som smagte outstanding

… og rilette som smagte outstanding

Blodpølse med kvæde

Blodpølse med kvæde

Svin på hvidløgscreme og rødbeder med peanuts og ostecreme. Virkelig lækkert

Svin på hvidløgscreme og rødbeder med peanuts og ostecreme. Virkelig lækkert

Oksekød på marinerede løg og med fiskesauce. Pudsig kombination som virkede rigtig godt.

Oksekød på marinerede løg og med fiskesauce. Pudsig kombination som virkede rigtig godt.

Den er ikke brændt på, blot bagt i en 500 grader varm ovn

Den er ikke brændt på, blot bagt i en 500 grader varm ovn

Bæst pizza hvid

Bedste pizza på Bæst denne aften

Bedste pizza på Bæst denne aften

Tusind tak til Bæst for et par gode timer, jeg vil klart forsøge at komme igen.

Vi splittede regningen og alle kom af med kr. 300,- for sådan en omgang. Yderst rimeligt og godt til prisen.

 

8 comments

  1. Henrik Smidt siger:

    Har du smagt alle vinene på kortet siden du ved det er elendigt ?

    Den grillede skinkesandwich i bageriet i samme bygning er genial.

    • vinkreutzer siger:

      Nej Henrik. Det er ene og alene baseret på mine fordomme omkring dem.
      Normalt er jeg rimelig åben overfor at prøve nye vine, i det her tilfælde var der intet der inspirerede mig til at gå løs på dem. Med det mad vi valgte, så havde det været oplagt med rødvin.
      Ruché er ikke en drue som jeg havde lyst til denne aften. Altid meget frugtig og let i stilen.
      Toscana Rosso, til 475,- lød heller ikke som det gode valg.
      Vi havde på forhånd spurgt om vi kunne tage vin med selv. Proppenge på 350,- lød heller ikke fristende.

      Grundlæggende set så kunne jeg skrive et langt indlæg om hvorfor jeg sjældent gider at spise ude i DK, alene på baggrund af vinenes priser. Det sure opstød vil jeg gemme til den anden dag. Må dog konstatere at der er rigtig trist at spise se velsmagende mad og kun skylle efter med postevand…

      Hyg dig

  2. Henrik Smidt siger:

    Det var også mest dit brug af “elendigt” jeg studsede over… især nu hvor det er baseret på fordomme 🙂
    I Fabbris Chianti kunne du nu roligt have bestilt, dejlig vin, især til pizza.

    Ellers servere de jo også cocktails. BÆST Lady lyder skummel nok:
    Hven gin, triple sec, citronsaft og….Rondó!

    • Julie siger:

      lige til orientering så er grisen ikke fra hindsgavl men Hindsholm. kalder man det “elendig” anmeldelse. Det står i øvrigt oplyst på deres menu. Og hvor er der i øvrigt useriøst, at du selv indrømmer, at du kalder deres vinkort elendig udfra fordomme. Har meget svært ved at tag noget som helst seriøst på denne side.

      • vinkreutzer siger:

        Hej Julie

        Tak for din kommentar, altid rart at nogen stiller sig kritisk overfor mine udtalelser.
        Hindsgavl / Hindsholm – naturligvis en beklagelig fejl fra min side, det ændrer jo hele perspektivet i omtalen af denne flotte servering af svinekød. Tak for at vi fik det rettet. Jeg tog ikke noter på aftenen, så det var min hukommelse den var gal med. En undskyldning skal naturligvis udgå herfra til både Hindsgavl og Hindsholm,

        Vinkortet er ganske rigtigt bedømt ud fra mine fordomme. Vel og mærke fordomme som er baseret på 20 års erfaring i den danske vinbranche, samt en Diploma uddannelse på WSET i London. Jeg mener at jeg med min baggrund godt kan tillade mig at have fordomme overfor et vinkort, uden at smage alle vine på det.

        Jeg håber at du føler du bliver taget seriøst Julie, dette er det bedste svar jeg kan give dig.

        God weekend

        Frederik

  3. GastroVino siger:

    Virkelig også et vinkort, der sutter, taget i betragtning af de har “egen import”

    Nu er i jo også lidt natur vins forskrækket, dernede i kælderen 😉

Skriv et svar