Bæst serverer Københavns Bedste Pizza

Forleden havde jeg fornøjelsen af at spise middag på en af Københavns nye gode spisesteder. Bæst, gad vide om det betyder: Bare Æd Smil og Tris videre. Et råt lokale, god stemning og en musik jeg synes passer perfekt til stemningen.

Enkelt menukort, hvor der opfordres til deleretter

Enkelt menukort, hvor der opfordres til deleretter

Der væltede god gammel sydstats-blues ud af højtalerne. Vi sad 7 mennesker ved et herligt langbord og vi bestilte en serie små-retter til deling fra start. Først kolde, derefter varme småretter. Herefter 3 pizzaer til deling. Det var rigtig dejlige råvarer, yderst velsmagende og serveret med et smil. Tjenerne er i den grad instrueret i at fortælle historien om at grisen kommer fra Hindsgavl og den Italienske pølse er fremstillet her i køkkenet?!?

Kan en Italiensk pølse være italiensk, hvis den er fremstillet i et køkken på Nørrebro?

Bæst fremstiller selv deres mozzarella, hver dag. Vores var lavet kl. 17 samme dag. Det kan kaldes frisk, og det kan smages. Måske den bedste mozzarella jeg har fået udenfor Italien. Brød var yderst velsmagende og vi blev tildelt én skive per person.

Pizzaen er en historie helt for sig, simpelthen perfektion på en tallerken. Ikke helt sprød bund, men utrolig velsmagende. Igen gode ingredienser og en bund bagt med surdej. Vi fik tre varianter og de sad alle lige i skabet. Bedst var klassikeren med tomat, parmaskinke og egen mozzarella. Eneste ting jeg undrede mig over var at servere dele-pizza til et 7 personers bord, som er skåret ud i 6 stykker … Det er ikke opmærksomhed på bordet, det er vanetankegang der styrer kniven.

Vinkortet var så elendigt at vi drak vand til kr. 25,- per kande hele aftenen. 2 vine i hver variant, som var prissat højt.

Her er billeder og kommentarer til de enkelte serveringer.

3 slags charcuteri

3 slags charcuteri; salami, parmaskinke, fennikel salami

Mozzarella - fremstillet kl. 17, serveret 18,42

Mozzarella – fremstillet kl. 17, serveret 18,42

... og rillette som smagte outstanding

… og rilette som smagte outstanding

Blodpølse med kvæde

Blodpølse med kvæde

Svin på hvidløgscreme og rødbeder med peanuts og ostecreme. Virkelig lækkert

Svin på hvidløgscreme og rødbeder med peanuts og ostecreme. Virkelig lækkert

Oksekød på marinerede løg og med fiskesauce. Pudsig kombination som virkede rigtig godt.

Oksekød på marinerede løg og med fiskesauce. Pudsig kombination som virkede rigtig godt.

Den er ikke brændt på, blot bagt i en 500 grader varm ovn

Den er ikke brændt på, blot bagt i en 500 grader varm ovn

Bæst pizza hvid

Bedste pizza på Bæst denne aften

Bedste pizza på Bæst denne aften

Tusind tak til Bæst for et par gode timer, jeg vil klart forsøge at komme igen.

Vi splittede regningen og alle kom af med kr. 300,- for sådan en omgang. Yderst rimeligt og godt til prisen.