Opskrift på Rosmarin brød eller foccacia

Rosmarinbrød er noget jeg altid har nydt. Husker en middag hvor vi fik det sammen med et par skiver trøffel-salami og lidt olie. Enkel, flot og god servering. For nylig var jeg så til middag i basketklubben, med buffet og her stod så pludselig et rosmarinbrød der var bedre end noget jeg havde fået tidligere. Fik fundet bage-mutter og lokket opskriften ud af hende. Dejlig underspillet var hun: ”Nej det er ikke noget særligt.” Herligt, jeg noterede heftigt ned på telefonen og i baghovedet og gik i gang dagen efter. Her er så nogenlunde den opskrift jeg fik,og resultatet var næsten lige så godt, allerede i første runde.

Mel, olie og salt

10 gram gær
7 dl. Koldt vand
1 spiseskefuld sukker
2 Spiseskefulde salt (Ikke Læsø som på billedet, der er Maldon i skålen)
700 gram hvedemel. ”Nej det behøver ikke være noget fancy italiensk 00 eller noget” Jeg brugte dog 00 alligevel.
½ dl Olie

"Look - no hands!"

Det hele blandes sammen og stilles på køl i 10 – 18 timer overdækket.
Herefter hældes det i en form der ”fores” med bagepapir smurt med olie. Lad det temperere i 1 time ved stuetemperatur. Herefter hældes en god del olie over med rund hånd og der drysses med rosmarin og havsalt.
200 grader i ovnen i ca. 30 minutter. Vigtigst at brødet har en flot gylden sprød skorpe.

Et herligt nemt brød, der ikke giver snavsede fingre og ikke tager meget mere end 2 x 10 minutter.

Færdigt brød

Håber at ovenstående giver mening for jer.

Opdatering:
Det er lavet mange gange siden denne opskrift blev skrevet, håber at I også har haft held med det. Naturligvis kan dette også laves som foccaciabrød uden rosmarin

God weekend og god fornøjelse med brødet.

11 comments

 1. Gitte Jepsen siger:

  Ledte LÆNGE efter en opskrift på lige netop et sådan brød – glæder mig så meget til at prøve det af på til min datters fødselsdag i week-enden.

 2. Erik siger:

  Hvor stor er formen du bruger?

 3. Jane siger:

  Kommer du både salt i brødet og ovenpå? Og i så fald hvor meget til hver?

  • vinkreutzer siger:

   Hej Jane

   Jeg smider du 2 skefulde i dejen og så drysser jeg rundhåndet ovenpå brødet inden ovnen. Man skal ikke frygte al den salt, det giver god smag 😉

   Hyg dig
   Frederik

 4. Maria McAllister siger:

  HejFrederik

  1000 tak for en dejlig nem opskrift, på et rigtig godt brød. Har lavet det med stor succes til flere arrangementer herhjemme. Jeg er stor tilhænger af hurtig tilberedning af lækker hjemmelavet mad, så denne opskrift faldt lige i min smag 🙂

  Maria

 5. […] (hvidskimmel), Tomme d’ Savoie. Et dejlig vifte af intense oste, serveret med mit eget Rosmarinbrød […]

 6. […] Alle ingredienser, undtagen laksen, røres sammen med en gaffel i en skål. Laksen pilles i mindre stykker og røres stille og roligt i. Jeg kan godt lide at det er blandet godt sammen, men samtidig vil jeg gerne have nogle reelle stykker laks i rilletten. Kan serveres på enhver type af brød, vil jeg mene. Jeg valgte et groft stykke rugbrød. Kunne også sagtens tænke mig at det ville smage fremragende på Rosmarinbrød. […]

 7. Tina H. K. siger:

  Tak for en god og nemt udførlig opskrift!
  Er i gang med 2. omgang, hvor jeg dog blover nødt til at skippe den times temperering efter dejen har hævet. Er spændt på om det bliver modtaget lige så godt som da jeg bagte det første gang.
  Ungerne rå-spiste det.
  Så ti point herfra 🙂

  • vinkreutzer siger:

   Hej Tina

   Tak for en dejlig positiv kommentar, glad for at I kan lide brødet. Må indrømme at jeg efterhånden er begyndt at variere lidt over temaet. Nu ryger der også lidt mørkere mel i og alligevel bliver det modtaget med et smil og spist p kort tid. Det vigtigste er rigeligt med olie, salt og rosmarin.

   Hyg dig

   Frederik

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.