Wine of the Week, Vinho Verde fra Netto

Er den dyreste vin altid den bedste vin? Nej, det synes jeg ikke. Den gode vin er den vin der giver dig en på opleveren. Det er vinen man nyder i det rigtige selskab, til det rigtige mad og som giver den gode følelse. God vin skal bare smage godt. Det behøver ikke at være vildt kompliceret.

Vinho Verde

Der tales meget om pris, når der tales vin. “Er den vin pengene værd Frederik?” I min lille lommefilosofiske bog er der sammenhæng, på sin vis, mellem pris og kvalitet. Indenfor et vist prisspænd. Lad os brække det lidt ned i pris-intervaller:

0 – 40 kr. = vær glad hvis det kan drikkes.
40 – 80 kr. = vær glad hvis det smager ok, men forvent ingen typicitet.
80 – 120 kr. = her starter “god vin”. Herfra kan man forvente at vinen smager af det der står på etiketten. Typicitet er nøgleordet! Land, område, drue, årgang, producent er alt sammen faktorer der fortæller noget om hvad du kan forvente.
120 – 300ish kr. = kvalitet for pengene. I dette ca. område bør du få bedre vin for dine penge. Her synes jeg man gør de aller bedste køb i dag. Vine der kan give virkelig gode oplevelser, uden at man bliver flået.
300 + kr. = udbud og efterspørgsel. Sjældne vine, fra unikke marker, små mængder, stor efterspørgsel på verdensplan. Det her er for nørderne. Lad os for pokker nyde det. Vil du bekræftes i at vinen IKKE er sin pris værd, i forhold til din vanlige 60 kr Ripasso, så er det her du skal shoppe. Hvorfor synes vi nørder så det er godt? Fordi man her kan få noget helt unikt! Disse vine kan tilbyde de sidste smagsnuancer, det man ikke kan finde i de mere almindelige vine. Læs evt. sidste uges vinder, Richebourg er absolut i denne kategori.

Frisk i solen

Frisk i solen

Casal Garcia, Vinho Verde, Portugal – er det stor vin, nej, men det smager godt. Den prikker herligt forfriskende på tungen. Det er ikke en vin med stor duft, men et udtryk af grønne æbler og frisk druemost springer først op af koppen. Smagen er kun en kort historie, med små indtryk. Mild. Blød. Frisk. Kort. Helt i orden kop vin, til at friske op med. Ikke til fordybelse, ikke til forvirring.

Købt i Netto til 50 kr for 1 liter. Det er sørme i orden du! 

Ja, så ugens bedste vin behøver ikke være den dyreste. Nogle gange så er en ukompliceret hvidvin på altanen den gode historie.

One comment

 1. Lars Mazzarolli siger:

  Sådan dér, Kreutzer!
  Og her gik man og troede, at alt under DRC-standard ikke blev sat til livs hos den flittige blogger….:-)
  Spøg til side, synes det er fedt, at du ind imellem også giver plads til de lidt mindre vine, når der som her er en super overensstemmelse mellem pris og kvalitet. Kan kun erklære mig helt enig i dine betragtninger i øvrigt omkring vin, tid og sted og så, hvad man kan og bør forvente ved de forskellige prisspænd.
  Synes også det er vigtigt, at man en gang i mellem går back to basics; det er sgu nemt nok at sidde og pille en vin fra hinanden i den helt store analyse. Måske man burde dyrke “hold kæft og drik” noget mere….
  Spændende hvad din kommende wine of the week bliver; Yellow Tail Shiraz? (I hope not….:-)

  Hilsen Lars

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.