Wagner Stempel 2007 – dybt gylden i Zalto vinglas

I julegave fik jeg de dejligste vinglas: Zalto hvidvinsglas. Wagner Stempel skulle levere vinen til den første servering i disse vinglas. Det er ærlig talt et glas jeg har kigget efter længe. Jeg har med største fornøjelse nydt at drikke af Zalto Bourgogneglas, samt universalglasset. Begge disse glas har åbnet vine op på en ny og lidt mere aggressiv måde. Det er glas der river enhver detalje frem fra vinen. Er der en fejl, så bliver den udstillet. Alt bliver nærmest skåret ud i pap for dig som smager. Jeg kan godt lide det, fordi det viser alle aspekter af vinen. For Bourgogne har det især været unge vine der har haft det godt, så snart der er mere alder på så bliver vinen skåret lidt hårdt. Til lagrede Bourgognevine har jeg med fornøjelse hevet mine gode gamle Riedel Vinum glas frem.

I sidste måned mødte jeg dette Zalto hvidvinsglas igen – i Bourgogne af alle steder. Hos Domaine Paul Pillot smagte vi årgang 2015 af disse slanke glas. Det var igen en fornøjelse at smage af disse glas. De passede ganske glimrende, og overraskende til hans meget mineralske og intense hvide Bourgogne vine. Jeg kan dog ikke lade være med at tænke på om de har fremhævet syren mere end hvis vinene havde været smagt af et klassisk Bourgogne glas. Det må jeg undersøge ved lejlighed.

Wagner stempel i Zalto vinglas

2007 Wagner Stempel, Riesling Spätlese, Höllberg, Rheinessen – dyb gylden i glasset, mistænkelig gylden i glasset. Må indrømme at denne flaske har været opbevaret under min trappe, hvor der er lidt for varmt i forhold til det optimale. Det betyder at nogle flasker har udviklet sig mindre positivt end andre, desværre. 2017 må blive året hvor der kommer et vinkøleskab på plads inden sommeren.
Duften er flot, en del abrikos og moden tropisk frugt. Ananassaft og så bagved mineralitet. Saltet saft og fin, men virker ikke så varm i duften som farven signalerer. Smagen er præcis, intens og super levende. Der er ingen varmeproblemer her i glasset, pudsigt med den farveudvikling. Smagen vælter frem de samme tropiske noter, samt pivfrisk citrus og en syre der holder sødmen på plads. Det er en flot og lækker vin, som uden problemer kan holde i mange år.

 

2 comments

 1. Lars Krøyer siger:

  Kære Frederik
  Kan i øvrigt anbefale glasset til champagne. Besøgte Larmandier-Barnier i november, og de foretager smagningen i sådanne glas. Vinene fremstod, efter min mening, knivskarpt. Og glassene var en fornøjelse at drikke af. Larmandier-Barniers vine har, som jeg husker det, en høj grad af syre og lav dossage. Jeg husker dog ikke, at syren skulle have været særligt fremherskende her, men det kan jo også skyldes, at Larmandier-Barnier bare laver hammer god vin 🙂

  Hvis man er meget glad for synlige bobler, så er de ikke så gode, da der er meget få urenheder i glasset, hvilket jo er med til at give de synlige bobler.

  Mvh
  Lars

  • vinkreutzer siger:

   Hej Lars

   Ja, jeg har godt hørt at de skulle være fremragende til Champagne, især i den mere komplekse ende af skalaen. Larmandier-Bernier er jeg også glad for og kan kun forestille mig at de vil stå godt i dette glas. Jeg ser allerede frem til nytårsaften, hvor Champagnen naturligvis ryger i disse glas i år, i modsætning til mit vanlige Bourgogne glas. Jeg er ret ligeglad med synlige bobler, vil hellere have så stor og givende duft som muligt.

   Skål og godt nytår
   Frederik

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.