Tysk Riesling fra Rheingau.

Eser har leveret de nye årgange og de skulle prøves under de mest optimale betingelser; i haven med sol og godt selskab! Vi smagte dem lige fra flasken og bundslatten blev gemt til dagen efter for at gensmage. Vinene blev smagt uden mad af Riedel Riesling Vinum glas.

Nyder solen i haven med Riesling i glasset

2009 Eser, Riesling, Trocken, Rheingau – helt blank i glasset, næsten klar som vand. Herlig tropisk duft med lychee og frisk fersken. Der er noter af grønne pærer og lidt våd flint eller kalk. Smagen er styret af en høj rensende frugtsyre der sender kaskader af frisk grøn frugt rundt i ganen. Igen noter af pærer og gul stenfrugt. Der ligger en blød sødme under syren der giver en god mundfylde. Herlig vin der virkelig byder på rigtig meget nu og sikkert hen over hele sommeren. En vin der vil passe bredt madmæssigt, lige fra sushi til asiatisk krydret mad. Kan uden de store problemer også bare komme på bordet til lidt små-guf når solen skinner i haven.
4 glas

2008 Eser, Riesling, Kabinett trocken, Oestricher Lenchen, Rheingau – meget diskret duft med citrus og grønt æble. Lidt stram i munden med fokuseret syre og æble karakter. Et strejf af hvide sommerblomster og stenet mineralsk fornemmelse. Virker herlig kompleks med masser af tyngde nedenunder den umiddelbare charme. En vin der skriger på mad med koncentration, giv mig skaldyr eller intense fiskeretter. Ikke for fed fisk, men gerne lyst kød med spice.

2008 Eser, Riesling, Kabinett feinherb, Oestricher Lenchen, Rheingau – herlig duft med melon og lidt umoden ananas, kiwi, æble. God mundfylde med gul peber og kandiseret citron. Herlig olieret struktur der passer godt med sødmen og syren. God balance og lige til at nyde.

Kabinett trocken og feinherb

2009 Eser, Riesling, Spätlese, Oestricher Doosberg, Rheingau – ananas sødme og let bitter fersken der giver et sjovt modspil til den dominerende sødme. En god frisk frugtsyre der spiller hen over paletten og giver en behagelig fylde. En lækkerbisken hvor sødmen gør at den vil være en herlig vin til foie gras eller fede fisk og supper. Kan også sagtens køres alene eller med en frugtdessert.

De 4 udgaver

Super kalv

Terrazas de los Andes

Til hovedretten, grillet kalvekød, fik vi en gammel kending fra gemmerne:

2001 Terrazas de los Andes, Malbec, Reserva, Mendoza – intens med varm fedme og kraftig brombær og stadig power fra fadet. Passede fint til det grillede kød og de ovnstegte kartofler.

Tak Mette

Venner fra Neipoort

Efterfølgende diskede min dejlige nabo op med en mega hjemmelavet jordbær tærte og så kom der lige et par flasker Niepoort på banen. Altid gode, men helt klart 1998 Colheita bedst til tærten.